Home » Hardware » Arlo Ultra [TEST]: Kabelfri overvågning i ægte 4K-opløsning
Arlo Ultra [TEST]: Kabelfri  overvågning i ægte 4K-opløsning

Arlo Ultra [TEST]: Kabelfri overvågning i ægte 4K-opløsning

Share

Arlo hæver igen, igen overliggeren for kabelfri video-overvågning. Det nye Arlo Ultra-kamera kan optage video i 4K/UHD-kvalitet og hæver generelt niveauet på flere parametre – også anskaffelse og drift.

Kabelfri videoovervågning er efter vores mening det største fremskridt i mange år inden for sikring af private hjem og mindre firmaer. Når de nødvendige kameraer hverken skal have tilført strøm fra lysnettet eller overføre deres video- og audiosignaler via kabel til en central enhed, bliver det nemt og relativt billigt at holde øje med et hjem eller en virksomhed.

Siden 2015 har Netgears Arlo-brand udviklet sig over tre generationer fra HD-kameraer med engangsbatterier og uden lyd til FHD-enheder med genopladelige batterier og tovejs-lyd. Og senest har firmaet lanceret flagskibsmodellen Arlo Ultra med forbedringer hele vejen gennem den voksende udstyrsliste.

Ægte 4K

Læsere med god hukommelse kan måske huske, at Alt om DATA i begyndelsen af 2018 gruppetestede forskellige overvågningsløsninger, heriblandt et Nest-kamera med en 4K-chip. Denne chip blev dog ikke brugt til at levere 4K-video, men ”blot” til almindelig FHD-video, som kunne forbedres med HDR (High Dynamic Range) og elektronisk panorering hen over den store chip-flade.

Se også:  D-Link DCS-8600LH [TEST]: Vejrbeskyttet overvågningskamera

Arlo Ultra kan optage i ægte 4K/UHD med op til 3840 x 2160 pixel eller fire gange så høj opløsning som FHD. Objektivet har et synsfelt på op til 180 grader diagonalt, og ydermere kan det ikke alene trigges af bevægelser. Det kan også zoome ind på personer og følge dem rundt på ejendommen – naturligvis inden for kameraets totale synsfelt.

Nattesyn i mere eller mindre grumset sort/hvid er vi vant til, men Arlo lover, at Ultra-kameraet også kan optage i farver i bælgmørke. Der er dog ikke tale om noget mere mirakuløst end en lille LED-projektør med en lysstyrke på 42 lux/1 m. Dette virker fint, men lyskilden skal nok ikke trigges mange gange i døgnet, før det går ud over batteritiden, som ellers opgives til 3-6 måneder.

Se også:  Brug den gamle mobil til at spotte tyven

Endelig har Arlo skelet til smartphones og udstyret det nye kamera med et dobbelt mikrofonsystem, der kan undertrykke baggrundsstøj, så stemmer i forgrunden opleves klarere.

SmartHub og enkelopsætning

De kabelfri, Wi-Fi-opkoblede Arlo-kameraer har altid skullet have deres eget adgangspunkt eller hub, som skal kabelforbindes til husets router. Denne løsning gør det nemmere at optimere kommunikationen til og fra kameraerne, samtidig med at den ikke stjæler trådløs båndbredde fra smartphones og andre opkoblede enheder.

Den trofaste Arlo Pro Base Station er kompatibel med alle firmaets hidtidige Wi-Fi-kameraer, men ikke det nye Arlo Ultra, som kræver en mere avanceret SmartHub. Derfor slipper man ikke for at investere i en SmartHub, der koster omkring 1800 kroner i løs vægt – eller det halve, hvis man køber den i et startkit med et eller flere kameraer.

Arlo Ultra
  • Features
  • Funktionalitet
  • Installation
  • Brugervenlighed
  • Pris
  • Samlet

Dommen

»Arlo Ultra er lige nu markedets skarpeste og dyreste kabelfri Wi-Fi-overvågningskamera til ikke-professionelle formål. Som altid med Arlo nyder vi den enkle installation af både hardware (kamera og hub) og software. Den grundlæggende billed- og lydkvalitet er i særklasse, men vi er lidt skeptiske over for at tilkøbe cloud-lagring af 4K-optagelser på abonnementsbasis. Heldigvis er det første år inkluderet, og derefter kan man vurdere, om de ekstra features er prisen værd.«

Nøgletal:
Pris: Kamera + SmartHub: 3999 kr.
(ekstra kamera ca. 3000 kr./stk.)
Produkttype: Overvågningskamera
Teknologi: Batteridrevet (genopladeligt), Low Power Wi-Fi
Opløsning: 4K/UHD (3840 x 2160 pixel), 30 fps
Synsfelt: 180°
Nattesyn: Ja, 7,5 m, LED-projektør
Bevægelses/Lydsensor: Ja/Ja
Højttaler/Mikrofon: Ja/Ja, Sirene
microSD-slot: Op til 32 GB
Vejrtæt: Ja, IP65
Mål (B x H x D): Kamera: 52 x 89 x 78 mm; SmartHub: 140 x 153 x 52 mm
Vægt: Kamera: 331 g (med batteri); SmartHub: 300 g

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
4K
Arlo
overvågning
overvågningskamera
tyveri

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S