Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Arlo Ultra + hub: Fremragende billeder og gode funktioner

Det er ikke testens mest prisvenlige kit, men kvaliteten er tårnhøj sammenlignet med konkurrenterne.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er svært at se den store forskel mellem dette kamera og konkurrenter, når du kigger på dem udefra. Men når du aktiverer appen til Arlo Ultra, bliver kvalitetsforskellen tydelig. Det starter med den trådløse forbindelse.

Opsætningen af Arlos hub og det parrede kamera går superhurtigt, og hvor mange konkurrenter prøver din tålmodighed med lidt ventetid, før livebilleder dukker op, leverer Arlo Ultra kvikt og i en bemærkelsesværdig kvalitet. Det kan have betydning med hastighed, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal aktivere den indbyggede skræmmesirene (eller blot benytte tovejskommunikation for at slippe for den ubudne gæst ved din hovedddør).

Skarpt billede

Kameraet opnår den ventede billedopløsning, men der er en lille interpolation på 4K-optagelser, idet Arlo Ultras optagelser har en tendens til at blive gnidrede, når du zoomer ind. Alligevel er dette med længde det mest skarpe billede fra et sikkerhedskamera, som vi til dato har set – trådløst eller ej.

Du kan indstille det til at indfange alt fra et lille område af synsvinklen op til fuldt 180 graders fiskeøje. Og HDR-billedet leveres med en kolossal farvedybde. Vi har testet blandt andet på en klar aften, og her holdt Arlo Ultra 20 minutter længere end testkonkurrenten i det svage lys, før der blev skiftet til nattesyn. Og hele vejen blev der hentet tydelige og farverige billeder hjem.

Sensorerne er gode til at opdage bevægelse og aktivere kameraet.

Selv om natten suger Arlo Ultra tilpas med lys, til at du kan se ret langt væk, og der er et justerbart spotlys, du kan anvende, hvis kameraet monteres udendørs – hvilket elegant leder os frem til bevægelsesfølsomheden. Og den fungerer supersmart. Ikke blot opfatter Arlo Ultra hurtigt figurer i bevægelse; det er også klogt nok til at gætte kvalificeret på, hvad det har fået øje på. Push-meddelelserne kan sige ”motion”, men de kan også siger ”person” eller endda ”animal”.

Vi har ikke i testen oplevet nogen problemer med at afgøre forskellen på et menneske og en kat. Der er endda en pakkealgoritme, så en Arlo Ultra, der peger mod dørtrinnet ved hoveddøren, kan give dig besked om, at der er ankommet en pakke. Temmelig suverrænt!

Afgræns til zoner

Hvis Arlo-kameraet er tilsluttet med magnetiske kabler (tilkøb), kan du konfigurere bestemte zoner inden for kameraets synsfelt, så det ignorerer alle bevægelser uden for en zone. Det er praktisk, hvis du bor lige ud til en travl vej.
Du får meget for pengene her. Og Arlo Ultra demonstrerer, at hjemmeovervågning er kommet inden for økonomisk rækkevidde for almindelige mennesker.

Kun få knapper – styringen sker ved hjælp af en mobilapp.

Vi synes dog alligevel, at løsningen i sammenligning med konkurrenterne er lidt pebret i prisen. For hvis du vil lagre 4K-optagelser i skyen, skal du have et abonnement oven i produktprisen. Dertil kommer, at ekstra kameraer koster knap 3000 kroner pr. stk. Men det altså også kram.