Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Arlo Pro 3 Floodlight + Essentiel Spotlight: Dette kamera bader tyven i afslørende lys

Et kendt kamera fra Arlo er blevet udbygget med en kraftig videoprojektør i forlygteklassen. Desuden sænker en helt ny Essential-serie prisen på entrebilletten til Arlos kabelfri overvågningsunivers.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Overvågningskameraer med nattesyn i sort/hvid har vi haft næsten fra dag ét. Det skyldes, at billedsensorer af CCD-typen, som bruges i alle slags digitalkameraer, også kan ”se” i det infrarøde område. Så kræver det blot et par billige lysdioder i denne del af spektret til at lyse op og videofilme.

Resultatet kender vi vist alle: Tågede optagelser uden andet end gråtoner og en kvalitet, der får os til at tænke på en dårlig VHS-videokopi af de mere mystiske scener i ”Avatar”.

Nattesyn i farver

I 2019 fandt Arlo ud af at bruge hvide lysdioder til at levere nattesyn i farver. Denne feature er siden dryppet ned til flere kameraer, men lysstyrken har stadig været begrænset – ligesom den indbyggede lygte i en smartphone.

Nu har firmaet bygget en regulær LED-projektør op omkring Arlo Pro 3-kameraet – læs testen her – døbt nyheden Arlo Pro 3 Floodlight og lover helt op til 3000 lumen, hvad der nok er 100 gange så meget som fra det oprindelige kamera. For at give plads til alle de nødvendige lysdioder er projektøren blevet udformet som en 219 mm bred og 78 mm høj skærm, som kan skabe et klart, nogle vil mene blændende, dagslys op til 7 meter frem.

Kombineret med kameraets 2K-opløsning kan resultatet blive skarpe natoptagelser, der er perfekte til orientering – samt naturligvis som dokumentation i tilfælde af hærværk eller indbrud. Vi er også sikre på, at det stærke lys kan virke afskrækkende på ubudne gæster, og man kan ovenikøbet gøre alarmen endnu mere stressende ved at sætte lyset til at pulsere og starte en sirene.

For at Floodlight-kameraet ikke skal tages ned til opladning alt for hyppigt, kommer det med et genopladeligt batteri på hele 47,19 Wh (3,63 V/13 Ah). Det er svært at sige noget fornuftigt om batteritiden, for den afhænger selvfølgelig af, hvor ofte projektøren bliver trigget, samt hvor stærkt og længe den sættes til at være tændt ad gangen. Hvis kameraet kan placeres i nærheden af en stikkontakt, ville vi bestemt overveje at tilkøbe et eksternt strømkabel.

Billigere produktlinje

Der kan siges meget pænt om Arlos innovative og smarte løsninger, men de har som regel lige det lille ”men”, at de koster ret meget – som kvalitet i luksusudførelse har det med at gøre.

Nu har Arlo reageret på denne kritik og lanceret en Essential-produktlinje, hvor der fokuseres på de væsentligste egenskaber og skrues lidt ned for lækkerierne – og mere for priserne.

Foreløbig har AOD haft mulighed for at teste det nye Essential Spotlight Camera, som umiddelbart minder meget om det oprindelige Pro 3-kamera uden Floodlight og koster mindre end det halve.

Ydermere kræver Essential-kameraet ikke nødvendigvis en SmartHub til over en tusse som portal til husets router.

Den største forskel i forhold til Arlo Pro 3 er, at opløsningen også er halveret til stadig acceptable full HD (1080p). En standard batterioplader til USB-stik er heller ikke med i pakken, men den savner vel ingen. Arlo har også skrottet den magnetiske holder – ligesom til Pro 3 Floodlight – og leverer i stedet en stærkere og mere stabil holder med et kuglehoved, der gør det nemt at orientere og fiksere kameraet.

Pro 3 Floodlight-kameraet har vi allerede fortalt det meste om. Som altid med Arlo er det nemt at få til at køre med vores SmartHub. Det samme gælder om det overkommelige Essential Spotlight-kamera.

Dog er det vigtigt at være opmærksom på, at disse enheder kun kan kommunikere med en router på 2,4 GHz-frekvensbåndet, og dette kan gøre det temmelig bøvlet at opsætte dem ved hjælp af smartphone-appen. Heldigvis går det nemt med Arlo-appen på en Windows-pc, og vi anbefaler derfor denne metode.

Fin montering

Pro 3 Floodlight fylder godt i landskabet, men kameraets nye holder er velkonstrueret og fungerer meget fint. Det samme mener vi om kuglehovedet til Essential Spotlight. Arlos tilbehørsprogram er også blevet udvidet, og et solcellepanel til Essential, som vi har set til 352 kroner, er en kærkommen nyhed.

Af et FHD-kamera at være har Essential Spotlight en meget brugbar billedsensor, som leverer gode billeder i dagslys og – på kort afstand – i mørke. Objektivet er passende vidvinklet og tegner skarpt, så længe man ikke misbruger den digitale zoom.

Vi har sparet på beskrivelserne af kameraernes mere avancerede features. Det er smart, at man kan få kunstig intelligens til at identificere motiver. For os er det imidlertid vigtigere at kunne spole tilbage og se, hvad der er sket. Dertil behøver vi ikke Arlos cloud-abonnement, som nogle features kræver, men kan slippe med en engangsbetaling for en SmartHub og et hukommelseskort.

Vores bedste råd: Se selv, hvad Arlo tilbyder, og tag stilling til, hvilket af det der er prisen værd for dig.