Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Arlo Audio Doorbell: Intelligent dørklokke genkender dit kæledyr

De kabelfri Arlo-overvågningsprodukter er blevet en megasucces for Netgear. Nu udvides produktpaletten med en dørklokke og ny software, som kan skelne mellem mennesker, dyr og køretøjer.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den Wi-Fi-opkoblede videodørklokke er en fed gadget i et smart hjem. Se hvem der står ved hoveddøren, ligegyldigt hvor i verden du selv er, og tal med vedkommende. ”Hej post, jeg kan ikke komme til døren lige nu. Kan jeg lokke dig til at sætte pakken det sædvanlige sted?”

Nu er Arlo også kommet på banen med en smart dørklokke. Det gør de med en enhed, som samarbejder med en eksisterende overvågningsløsning med tilhørende hub og dermed sparer videosektionen. På den måde er prisen kommet ned på 699 kroner (vejl.). Som tilkøb kan man erhverve en lille højttaler til indendørs brug for 499 kroner.

Intelligent dørklokke

Arlo Audio Doorbell er designet som et stort ringetryk. Ingen kan være i tvivl om, at der skal trykkes på den store runde knap midt på fronten, for en sensor registrerer, når nogen er lige i nærheden og tænder en hvid cirkel omkring knappen.

Dørklokken integreres nemt i et Arlo-system ved brug af firmaets app, og man lærer hurtigt at bruge den. Når en gæst har trykket på knappen, blinker cirklen nogle gange, og dørklokken kvitterer med en bekræftende lyd. I løbet af meget kort tid – højst et par sekunder – reagerer smartphonen med appen installeret som ved at almindeligt opkald. Hvis man accepterer det, kan man tale med gæsten og aktivere det tilknyttede overvågningskamera for også at se vedkommende.

Billedkvaliteten bestemmes af det valgte overvågningskamera og ejerens økonomi. Vi anbefaler som minimum et Arlo Pro 2 med FHD-opløsning og meget gerne et Arlo Ultra med UHD, hvor de mange pixel tillader kraftig zoom, uden at billedet bliver for grovkornet. Lydens kvalitet og styrke i begge ender af kæden er acceptabel, men heller ikke mere. I støjende omgivelser kan en gæst efter vores mening få svært ved at høre en besked.

Både audio og video optages af Arlo-systemet. Optagelserne gemmes i skyen og/eller på det hukommelseskort, som enhver Arlo-bruger bør anskaffe og sætte i hubben. Og hvis ingen i boligen reagerer, siger klokken på glimrende dansk ”Ring på igen for at lægge en besked”. I stedet for at tale med en gæst kan man også aktivere andre standardbeskeder som ”Hvad kan jeg hjælpe med?”, ”Jeg er ikke interesseret” eller ”Jeg er optaget”.

Den nye Audio Doorbell er oplagt til udbygning af et Arlo-overvågningssystem, hvor dørklokken og et kamera spiller sammen via en hub og lagrer optagelser lokalt eller i skyen.

Smart højttaler

Doorbell kan kombineres med Arlo Chime, der er en smart lille højttaler med samme formfaktor som dørklokken. Den fungerer i princippet som indendørsenheden til en almindelig trådløs dørklokke og gør det muligt for andre i boligen end den opkoblede smartphone-bruger at registrere, at der er nogen ved hoveddøren.

Arlo beskriver Chime som en sirene med et lydtryk på 80+ dB, hvad der faktisk ikke er specielt højt. Ydermere skal højttaleren sidde i en stikkontakt og er derfor ikke så nem at tage med sig rundt omkring i boligen. Så kan man købe nogle flere Chimes, men det vil nok være en lidt for dyr løsning for de fleste.

I løbet af efteråret 2019 har Arlo udrullet helt spritny software til hele produktfamilien. Vi har først og fremmest hæftet os ved, at man – uden at åbne appen – får at vide, om et kamera har registreret et menneske, et dyr eller et køretøj. Teknikken er følsom nok til at reagere på husets dværggravhunde på græsplænen i mørke.