Home » Transport » Nissans nye elbil har lang rækkevidde og kan trække en stor trailer
Nissans nye elbil har lang rækkevidde og kan trække en stor trailer

Nissans nye elbil har lang rækkevidde og kan trække en stor trailer

Share

Nissan Ariya er en coupé crossover med god plads, stor trækkraft, lang rækkevidde og masser af smart teknologi

Nissan afslørede i morges den helt nye Ariya. En elektrisk coupé crossover, der som den første bærer Nissans nye elbils-logo og er bygget på en helt ny EV platform, udviklet af Alliancen.

Ariya viser også Nissans nye designfilosofi, baseret på noget, Nissan kalder tidsløs japansk futurisme, med enkle men kraftfulde former som det bærende.

Det nydesignede logo er placeret på midten af det aerodynamiske skjold og oplyst af 20 LED pærer. Tynde LED forlygter, der er konstrueret med fire 20-milimeter mini-pærer, kombineres med blinklyset og genopfinder Nissans V-motion design-signatur.

Rummelig kabine

Kabinen er rummelig og interiøret skabt så det skal ligne en elegant café lounge. Den kompakte elmotor har også gjort det muligt at placere klimakontrol systemet i motorummet og har dermed givet designerne mulighed for at anvende hele kabinens længde uden forhindringer, så som f.eks. en traditionel kardantunnel igennem bilen. Samtidig giver det flade gulv mulighed for at placere batteriet i bunden af chassiet. Så på trods af Ariyas slanke profil er der masser af benplads og let adgang til såvel for- som bagsæder. Den støjsvage elmotor og masser af lydisolerende materialer skal give en særdeles støjsvag kabine.

Ariya har minimalistisk instrumentpanel, fri for knapper og kontakter, der normalt findes i konventionelle biler. De primære klimakontrol funktioner er integreret i midten i form af en hapisk kontakt, der føles som en fysisk kontakt, ved at den vibrerer, når den røres. Knapperne er kun synlige, når bilen er tændt, hvilket tilfører kabinen et højt niveau af teknologi og luksus. Midterkonsollen kan indstilles og gemmes i forhold til førerens ønsker.

Se også:  Nyt udspil: Mange elbiler bliver betydeligt dyrere

Op til 1.500 kilo på krogen

Motoren er baseret på det nye e-4ORCE-system er en videreudvikling af Nissan GT-Rs ATTESA E-TS moment-fordelings-system og Nissan Patrol’s intelligent 4X4 system. Bilen får mulighed for at anhængertræk, der giver mulighed for at trække op til 1500 kilo. Ariya kommer i fem udgaver på det europæiske marked, med mulighed for både to- og fire-hjulstræk.

• ARIYA 63 kWh – tohjuls-træk
• ARIYA 87 kWh – tohjuls-træk med opgraderet motor og længere rækkevidde.
• ARIYA e-4ORCE 63 kWh – firehjuls-træk med dobbelt elmotor og e-4ORCE kontrol teknologi.
• ARIYA e-4ORCE 87 kWh – firehjuls-træk og længere rækkevidde
• ARIYA e-4ORCE 87 kWh Performance. Topmodellen, der kombinerer rækkevidde, flere hk og super teknologi.

500 km på en opladning

Ariya benytter Combo ladestandard i Europa til hurtigladning. Batteriet er væskekølet, så temperaturen kan optimeres i forbindelse med ladning. Nissan Ariya 63 kWh udgaven er udstyret med en 7.4 kW enkelt-faset lader til opladning hjemme, og versionen med 87 kWh har en 22 kW tre-faset lader til opladning hjemme. Ariya kan også hurtiglades med op til 130 kW.

Rækkevidden er op til 500 km efter WLTP-standarden.

Ny autopilot

ARIYA vil indeholde de nyeste Nissan teknologier, herunder en forbedret ProPILOT , der holder afstand til den forankørende og kan stoppe og kører videre ved kø-kørsel. Den holder også bilen i midten af kørebanen på motorvejen.

Læs mere om ProPILOT I vores test af Nissans populære elbil, Leaf e+ herunder:

Se også:  Nu erstatter simulatorer hundedyre bil-crashtest

Nissan Leaf e+ [TEST]: En selvkørende klassiker

ProPILOT med Navi-link indeholder tilmed vejdata og følere, der giver en mere jævn kørsel og kan selv regulere farten i forhold til den tilladte hastighed samt tage hensyn til farten i forhold til en skarp kurve eller lign.

Ariya er også udstyret med e-Pedal, som gør det muligt for føreren at accellere og bremse bilen kun ved hjælp af speederen. Herudover indeholder den Intelligent Around View Monitor, Intelligent Forward Collision Warning, Intelligent Emergency Braking og nødbremse bag samt ProPILOT park i forbindelse med parkering.

Smart app og stemmestyring

Kunder kan tjekke status på batteriet fra morgenbordet. Og en intelligent ruteplanlægger sender en påmindelse, når det er tid at tage afsted. Der er også fjernstyring af klimakontrollen og dørlåsen. Og i nøglen er der hukommelse på indstilling af førersædet, ratpositionen og centerkonsollen i forhold til gemte førerprofiler.

Ariya får også en af de største heads-up farveskærme i segmentet. Denne skærm indeholder samme information som skærmen i midterpanelet.

Ved at sige ”hello Nissan” eller ”hey Nissan” kan føreren udføre sine ønsker via stemmestyring.

Panelet indeholder både en 12.3” instrument-skærm og en 12.3” midterskærm ved siden af hinanden. Skærmene indeholder information om batteriet, rækkevidde, navigation mv. Og de kan nås og tilpasses den enkelte.

Ariya er også den første Nissan med trådløs opdatering af firmware (OTA). Teknologien sørger for automatisk opdatering af software i bilen, uden at den skal på et værksted.

Yderligere detaljer om ARIYA samt prissætning i Europa vil blive afsløret senere.

Her er 8 af de billigste elbiler


TAGS
ariya
elbil
elektriske transportmidler
Nissan

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S