Home » Andet » Arbejdsstation – Mac eller pc?
Arbejdsstation – Mac eller pc?

Arbejdsstation – Mac eller pc?

Share

Alle nye Mac kan køre Windows styresystem, og de klarer
sig godt. Men kan den klare sig mod en heftig pc, når vi taler den betontunge
ende af pc-skalaen?

Arbejdsstation… Bare ordet kan få os pc-brugere til at få kuldegysninger. Tanken om at eje noget af det heftigste. Maskiner med processorer der hører til i serverklassen og grafikkort bygget til at knuse tal i milliardvis pr. sekund! Skulle du have 20.000-30.000 kroner til formålet, har du flere muligheder – også at købe en Mac. De store MacPro computere er bygget ekstremt lækkert og har et meget flot design. Men hvordan klarer den 24.000 kroner dyre sag sig mod en tung pc i sammen klasse?

Processorer i verdensklasse

Vi har sat Apples største op mod en HP Z800. Begge maskiner bruger en variant af den nye Xeon processor – Apple 2 styk Quad Core Xeon 5500 2,66 Ghz, der kan køre op til 2,93 GHz, HP 2x Xeon E530 på 2,4 GHz.

Der er i begge tilfælde tale om ekstremt heftige processorer. Man kalder de nyeste typer for Nehalem EP processorer, og de er baseret på samme arkitektur som Core i7, der blev lanceret i november sidste år. Men Nehalem er et spring ud over det sædvanlige. Det smarte er, at den tager data mere ”direkte”, og at der ikke skal routes data fra en kerne til en anden. Men den største nyhed er, at den faktisk kan overclocke sig selv, når det er nødvendigt. I Apples tilfælde kører den standard med 2,66 GHz, men kan øge hastigheden til 3,6 GHz. Den indbyggede Hyperthreading sørger for, at de fire fysiske kerner opfører sig som otte.

[pt id=’2003367′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Apple er hurtigere på processoren men HP er hurtigst til grafik og film på grund af det vilde Nividia Quadro CX grafikkort. Men prisen for grafikkortet er også forrygende 14.000 kroner!”‘]

Apple er hurtigere på processoren, men HP er hurtigst til grafik og film på grund af det vilde Nividia Quadro CX grafikkort. Men prisen for grafikkortet er også forrygende 14.000 kroner!

Maskiner i særklasse

På papiret er de begge fantastiske med masser af hukommelse og harddisk, kører 64 bit styresystem – henholdsvis Windows Vista og Mac OS X.

Se også:  HP Envy 6420 [TEST]: God og hurtig printer til familie og hjemmekontor

Men det er i lige så høj grad maskinernes opbygning i metal, der gør dem tunge i mere end én forstand. Indvendigt er Apple et studium i, hvor flot man kan bygge en maskine. Alt er modulopbygget, så du let kan tage kort med hukommelsesenhederne ud, skifte en harddisk og så videre.

Samme gedigne opbygning pryder HP.

At opremse deres dyder ville vi kunne bruge hele bladet på.

I stedet har vi prøvet dem og målt på dem. Vi kan konstatere med vores stopur og en række forskellige tunge opgaver, at de på mange måder er lige hurtige. Mac taget teten, når det er opstart af programmer og almindeligt brug – HP når der er tale om grafik og film. Grunden til dette er, at hvor Apple kører med et ”almindeligt” Nvidia GeForce GT120 kort, har HP et ekstremt Nvidia Quad CX, som er specielt udviklet til billeder og film. Men prisen for dette kort er også 14.000 kroner alene!

Se også:  HP lancerer billig gaming-bærbar under nyt brand

Fantastisk – men dyrt!

Hvilken vil vi så helst have? Tja – dem begge faktisk. Apple på grund af vild hastighed og flot design. HP på grund af en helt ekstrem hastighed – især på grafikopgaver samt det nærmest industrielle design. Vi skal holde os fra at give dem karakterer – de er begge i særklasse.

Men det har en pris. En veludrustet Apple koster 24.000 kroner. HP koster, i den konfiguration vi har fået leveret, over 40.000 kroner. Men husk, at her går de 14.000 kroner alene til grafikkortet!

Som prof bruger er hastighed alt, og så er prisen faktisk ikke så slem. Som privat skal man bruge en undskyldning ud over det sædvanlige. Den bedste vi kan finde, er at disse maskiner er så hurtige, at de også vil føles friske og hurtige om to år. Tag det argument med i banken, og se de køber den!

[pt id=’2003368′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Overdådigt lækkert design – indvendigt er alt opbygget så du kan hive hukommelse med mere ud – uden at skulle rode med kabler eller andet!”‘]

Overdådigt lækkert design – indvendigt er alt opbygget så du kan hive hukommelse med mere ud – uden at skulle rode med kabler eller andet!

[pt id=’2003369′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Et vildt og flot industrielt design der er lige så heftigt indvendigt. HP er tung i mere end én forstand!”‘]

Et vildt og flot industrielt design, der er lige så heftigt indvendigt. HP er tung i mere end én forstand!


TAGS
Apple
Computere
HP
processorer
quad-core
Xeon
Z 800

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S