Home » Bærbar computer » Arbejdsbærbar med et twist af noget andet
Arbejdsbærbar med et twist af noget andet

Arbejdsbærbar med et twist af noget andet

Share

Lenovo ThinkPad Twist er en bærbar til arbejdsbrug. Men med et snuptag forvandles den til en tablet, der åbner op for nye perspektiver

Vi kiggede i sidste udgave af Alt om DATA på et udvalg af hybride bærbare computere. Bærbare der kunne fungere som traditionelle bærbare, men som også kunne anvendes som tablets.

Lenovo ThinkPad Twist S230U er af samme støbning, en Windows 8-baseret hybrid-bærbar. Men til forskel fra deltagerne i stortesten, er denne ultrabook rettet mod erhvervslivet.

Interessant nok anvendes Mobile Intel Express H77-chipsættet, i stedet for Mobile Intel Express QS77 chipsættet, der understøtter AMT (active management technology). Det betyder, at ThinkPad Twist ikke kan administreres af systemadministratoren i slukket tilstand.

God formfaktor

Lenovo ThinkPad Twist S230U har ellers en god størrelse for dem, som har brug for et arbejdsredskab til at tage med på farten. Den alsidige ultrabook vejer knap 1,60 kg og har en 12,5″ led-belyst ips-skærm.

Skærmen har en opløsning på 1366 x 768 pixels, den er ret lysstærk, hvilket er en fordel specielt i tabletmode. Opløsningen passer meget godt til skærmstørrelsen, billedet fremstår skarpt og ret detaljeret.

Se også:  Lenovos nye Yoga-laptops har intelligent batteri

Skærmen er monteret på chassiset via et solidt hængsel, der gør, at skærmen kan drejes rundt om sin egen akse og vippes ned i tab-letmodus. Her dækker skærmen tastaturet.

Man kan også blot dreje skærmen 180 grader og bruge skærmen i standmodus eller sågar bruge den i teltmodus.

Det solide chassis har en gummiagtig belægning, der gør den fløjlsblød at røre ved. Det spildresistente tastatur har store taster, med den karakteristiske afrundede Lenovo-udformning.

Tastaturet er behageligt at skrive på, tasterne kan dog virke lidt glatte. Der er tydelig feedback.

Ellers er det mest opsigtsvækkende at eksempelvis [ctrl]-tasten er rykket ind fra sin sædvanlige placering.

Den klikbare multi-touchpad er god, ligesom den indbyggede TrackPoint er det, selvom den er en smagssag. De tre musetaster over touchpad føles bare rigtigt i forbindelse med mange situationer.

Egenskaber og kvaliteter

Den testede model havde en Intel Core i5-3317U dual core-processor på 1,70 GHz samt 4 GB ddr3 ram. Desuden havde den en hybrid harddisk på 500 GB med 24 MB indbygget flash-hukommelse for den rette ultrabook-brugeroplevelse.

Se også:  Vind en let og hurtig Lenovo-laptop

En ssd ville have givet en højere score end de 3.017 PCMarks vi målte i PCMark 7. Det var dog ikke, fordi ThinkPad Twist på noget tids-punkt føltes sløv i brug. Der er så til gengæld meget lagringsplads i forhold til mange andre ultrabooks.

Den hybride bærbare føles solid og fungerer også fint som tablet. Funktionen som bærbar er dog den primære.

En detalje er, at skærmen blot understøtter fem berøringspunkter mod ti på flere andre touchskærme.

Twist S230U er ikke skrabet, hvad features angår. Der er to usb 3.0-porte, mini DisplayPort, mini hdmi-udgang og 4 i 1-kortlæser. Og du får WiFi 802.11n og Bluetooth 4.0. Batterilevetiden kunne være bedre. 1 time og 49 minutter i ‘klassisk’-testen og 5 timer og 20 minut-ter i ‘læse’-testen i Battery Eater 2.70 Pro. Lidt skuffende for typen.


ThinkPad Twist
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Hybrid ultrabook med mange fordele. God ydelse og brugervenlighed, fornuftigt med features. Virker fint som tablet. Største minus er batterilevetiden der er ekstra vigtig på en ultrabook.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Hybridcomputer
lenovo
Thinkpad

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S