Home » Apps » Apps, apps, apps…
Apps, apps, apps…

Apps, apps, apps…

Share

På tværs af brancher og markeder dukker der hele tiden apps op, som giver endnu mere magt til brugerne. Vi har samlet et par af de mest spændende nyheder til dig her

Apple og IBM i app-samarbejde. Hvis man ikke allerede vidste det, så indgik IBM og Apple i sommeren 2014 en partnerskabsaftale om at levere en helt ny type virksomheds-apps. De første er nu på markedet inden for følgende områder (flere er på vej):

Flyindustrien – The Passenger-app gør det muligt for flypersonale hurtigt at ombooke passagerer, der allerede befinder sig i luften, når de har vished om, at de misser deres næste fly. Appen forandrer nervøse øjeblikke til muligheder for flyselskabet og skaber en mulighed for at vinde kundernes loyalitet

Forsikringsbranchen – The Retention-app hjælper forsikringsfolk med at holde styr på deres travle hverdag – prioritering og færdiggørelse af opgaver til tiden og udførelse af rutineopgaver på den mest effektive måde – alt sammen for at give kunden en bedre oplevelse og muligheden for at tiltrække nye kunder

Teleindustrien – The Expert Tech-app giver teknikere mulighed for at forberede sig bedre til møder samt at give en mere nøjagtig analyse på opståede problemer og derved minimere teknikerens spildtid hos kunden.

[pt id=’2034800′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Appen Pathway Panorama hjælper med at kortlægge brugernes helbred og hjælper med at rådgive folk i dagligdagen.”‘]

Appen Pathway Panorama hjælper med at kortlægge brugernes helbred og hjælper med at rådgive folk i dagligdagen.

IBM: Ny DNA-dreven sundheds-app bliver din personlige skytsengel
I en pressemeddelse forklarer IBM, hvordan en ny, personlig mobilapp vil revolutionere markedet for sundhedsapps ved at koble IBMs supercomputer Watson op til brugerens egne DNA-data. På få sekunder vil man kunne modtage præcise svar på spørgsmål om eksempelvis søvnbehov, optimal kostsammensætning samt behov for motion.

Se også:  Endelig dukker de lovede Android-apps op i Windows 11

IBM fortæller, at de har investeret i Pathway Genomics, som udvikler appen Pathway Panorama. Den giver brugere mulighed for at stille helt specifikke spørgsmål til ens eget helbred, såsom hvorvidt man kan drikke den fjerde kop kaffe på en dag, eller om kan løbe en ekstra tur på to kilometer, uden at det skader. På mindre end tre sekunder skulle appen kunne levere et præcist svar samt give råd om, hvad man bør gøre for eventuelt at forbedre sundheden.

Watson hjælper dig

Før man downloader appen og kan bruge den, vil det være en forudsætning, at man har indsendt en prøve af sit DNA via egen læge – i form af enten blod, spyt eller en skrabeprøve. Et par uger senere vil lægen få svar fra laboratoriet, hvorefter man sammen gennemgår resultaterne.

Pathways app udnytter Watsons unikke egenskaber til bl.a. at forstå kompleksiteten af det menneskelige sprog og kombinere det med den sundhedsfaglige terminologi. Dertil kobles data om brugerens personlige livsstil, DNA-data og andre sundhedsdata, som eksempelvis træningsdata hentet fra fitnessarmbånd, løbeapps etc. Svaret og de foreslåede anbefalinger indeholder en så detaljeret og personlig analyse af brugerens sundhedsadfærd, at den kan hjælpe med at lægge en videre plan for en sundere livsstil.

Se også:  Webapps er direkte årsag til de fleste hackerangreb

Desuden kan Pathway Panorama også løbende monitorere brugerens sundhedsadfærd og gøre vedkommende opmærksom på, hvis man ændrer livsstil samt give gode råd. Kort sagt kan man stille samme slags svære spørgsmål til appen, som man kan stille til egen læge.

Markedet for DNA-apps er i kraftig vækst

Anders Quitzau, IBM’s Chief Technologist og førende dansk ekspert indenfor Watson, siger:
“Markedet vækster meget indenfor DNA-baserede apps, og vi vil uden tvivl komme til at se mere til disse i fremtiden, efterhånden som cognitive computing vinder indpas, og omkostningerne til DNA-sekventering rasler ned.”

Brugen af bioinformatik, hvor fokus er på at analysere store mængder af biologisk data, herunder DNA, er i markant vækst, og det globale marked formodes at vokse til ca. 76 milliarder kroner ved udgangen af 2020.
En app som Pathway vil aldrig kunne erstatte et besøg hos lægen. Men i takt med at folk tager mere hånd om deres helbred, vil den kunne hjælpe brugerne med at få et bedre og mere præcist indblik i vedkommendes sundhedsadfærd.

“Nogen mener, at denne type intelligente og dybe sundhedsapps med tiden kan blive din personlige sundhedsskytsengel. Det er nok ikke langt fra, at jeg giver dem ret,” udtaler Anders Quitzau.

Pathway Panorama forventes i løbet af 2015.


TAGS
apps

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S