Home » Sikkerhed » Apples IT-sikkerhed en halvhjertet løsning
Apples IT-sikkerhed en halvhjertet løsning

Apples IT-sikkerhed en halvhjertet løsning

Share

Sikkerhedsfirmaet Trend Micro mener at sikkerhedsprogrammet i Apples nye styresystem langt fra er tilstrækkeligt, og at det er på tide, at firmaet ser nutidens IT-trusler i øjnene

Apple har netop udsendt deres nye styresystem Snow Leopard. Som vi i sidste uge kunne berette er det helt imod vanen udstyret med et sikkerhedsprogram, som skal beskytte imod malware.

Dette har medført lidt af en røre i IT-verdenen, da Apple sædvanligvis markedsfører sig på at være fri for problemer som virus og sikkerhedstrusler.

Et sikkerhedshul i iPhone har dog for nyligt bristet lidt af tiltroen til denne påstand. At Apple nu vælger at inkludere et sikkerhedsprogram i deres nye styresystem er kun med til at styrke dette.

Se også:  Apple MacBook Air [TEST]: Meget Macbook for pengene

Sikkerhedsprogrammet giver imidlertid kun begrænset beskyttelse, og registrerer kun trusler hver gang en bruger aktivt vælger at downloade en fil, som kan være skadelig.

Det er langt fra nok, vurderer sikkerhedsfirmaet Trend Micro, som mener, at det er på tide, at Apple dropper den hårdnakkede påstand om virus-immunitet – som de i øvrigt stadigvæk opretholder i deres reklamer – og ser problemet i øjnene med en større indsats på området.

Sikkerhedsekspert Rik Ferguson udtaler: “Der er brug for konstant, real-time opdatering, hvis man vil være ordentligt beskyttet i dag, og Apples nye sikkerhedsprogram indeholder tilsyneladende ikke nogen teknologi, der kan det.Der har været ondsindede programmer og sikkerhedsprogrammer til Mac i mange år. Men ser man på den eksplosive udvikling inden for cyberkriminalitet og holder den op imod Apples stigende popularitet, er der ingen tvivl om, at Mac-brugerne fremover vil opleve mange flere angreb fra ondsindede programmer,” siger Rik Ferguson.

Se også:  Vildere og dyrere: Her er Apples nye iPhone 13 Pro-modeller


TAGS
Apple
Snow Leopard

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S