Home » Underholdning » Apple TV 4K (2021) [TEST]: Klar til den nyeste underholdning
Apple TV 4K (2021) [TEST]: Klar til den nyeste underholdning

Apple TV 4K (2021) [TEST]: Klar til den nyeste underholdning

Share

En redesignet fjernbetjening er den største nyhed, men det nye Apple TV byder også på stærkere billedteknologi og en smart funktion til at fintune farverne på din skærm

Er du ikke tilfreds med den Smart TV-løsning, der er indbygget i dit TV, kan Apple TV være vejen til en bedre oplevelse. Især for Apple-brugere er den oplagt, men selv for dem uden andre Apple-enheder i hjemmet, kan det være en glimrende løsning. Den giver dig et komplet og intuitivt underholdningsunivers på enhver skærm.

Bedre fjernbetjening

Den nye boks har samme design som forgængeren, fjernbetjeningen er dog redesignet. En mere stilsikker sag i sølvfarvet aluminium med sorte knapper. Forgængerens touchoverflade er afløst af en ring, hvor der kan klikkes frem og tilbage, op og ned, på rolig og kontrolleret vis. Tak for det. En touchfølsom knap indeni ringen giver dog fortsat mulighed for at navigerer med touch, hvis man skulle foretrække det. Fjernbetjeningen har også fået en powerknap og en muteknap, men der er ikke længere gyroskop, så den kan bruges som spilcontroller (men det er muligt at tilkøbe separate spilcontrollere, der kan kobles på Apple TV).

Se også:  2 x B&O Beosound Balance [TEST]: Dyre streaming-højttalere i smuk stereo-balance

Højere billedhastighed

Indvendig er Apple TV opgraderet med en A12 Bionic-processor, som har et par år på bagen, men stadig er en stærk chip, og så boksen fået Wi-Fi 6, så der er fuld tryk på den trådløse internet-forbindelse. Og det kan der være behov for, hvis man streamer indhold i den maksimale kvalitet.

Det nye Apple TV understøtter nemlig 4K HDR i 60 fps med mulighed for Dolby Vision og Dolby Atmos-lyd. Boksen er således gearet til de nyeste underholdningsproduktioner og leverer generelt en klippestabil ydelse, med flot, roligt billede. Du må dog selv købe et HDMI 2.1-kabel, hvis du skal have det fulde udbytte. Det følger ikke med.

Se også:  Ny iPhone i aften: Det kan du forvente
Fintuner farverne

En velkommmen ny feature er muigheden for at farvekalibrere outputtet, så indholdet gengives optimalt på dit tv. Det sker ved at holde mobilen op mod fjernsynet, når et flimrende telefon-ikon vises. Resultatet er godt, desværre fungerer det kun på almindelige tv’er. Ikke på eksempelvis projektorer, hvor Apple TV ellers ellers kan være en god løsning, da projektorer sjældent kommer med et Smart TV system indbygget. En anden lidt ærgerlig begrænsning er at Dolby Atmos ikke kan streames trådløst til kompatible højttalere. Kun til Apples egne, som ikke er tilgængelige i Danmark.

Ikke desto mindre er det nye Apple TV en velfungerende og relativt prisfornuftig løsning til den der ønsker et komplet underholdningssystem tll tv’et.

Pris: 1.499 kroner (32 GB) / 1.699 kroner (64 GB)


TAGS
Apple
Apple TV
iOS
streaming

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S