Home » Processor » Apple på vej mod opsigtsvækkende valg
Apple på vej mod opsigtsvækkende valg

Apple på vej mod opsigtsvækkende valg

Share

Vil Apple droppe Intel som leverandør af processorer til Mac’er? Rygterne er hårdnakkede – og coronavirus spiller ind

Der har længe verseret rygter om, at Apple ville gå fra Intel-producerede processorer til en anden løsning, når det gælder Mac-computere. Ifølge en artikel på appleinsider.com for et år siden har Intel længe vidst, at det ville komme. Nu er der kommet mere kød på disse rygter.

Den som regel meget driftssikre Apple-analytiker Ming-Chi Kuo forudser, at Apple lancerer sin første Mac med en ARM-processor (A-series) i første halvdel af 2021. Bevares, han forudså noget lignende for to år siden, men nu ser det overbevisende ud.

Findes allerede i mobile produkter

En overgang til ARM-processorer lyder umiddelbart forståeligt i betragtning af, at Apple med stor succes har brugt disse chips i sine mobile produkter. Apple har haft en ARM-arkitekturlicens siden 2008, og med større fokus på inhouse-produktion af komponenter kan Apple stå friere i forhold til tredjepartsproducenter. Meget tyder på, at udbruddet af coronavirus har accelereret den udvikling. Med Kuos ord – ifølge Macrumors.com – har det også noget med coronavirus at gøre:

”Vi tror, at iPhone 5G-support, iPads fokus på innovativ skærmteknologi i mellemstørrelsen og Macs første udgave af en hjemmegjort processor alle er dele af Apples teknologistrategi. Eftersom processoren er kernekomponenten i nye produkter, var det forventeligt, at Apple øgede sine 5 nanometer-relaterede investeringer, efter at epidemien brød ud.”


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S