Home » Styresystem » Så er der nyt styresystem til Mac
Så er der nyt styresystem til Mac

Så er der nyt styresystem til Mac

Share

macOS Sierra kan hentes helt gratis nu. Det nye styresystem til Apples Mac-computere introducerer stemmestying med Siri til skrivebordet samt en masse af de andre ting vi i forvejen kender fra Apples mobile enheder 

Det er ikke bare iPhone og iPad der får nyt styresystem. Cirka samtidig med det nye iOS 10 kommer nu også macSierra, Apples nye styresystem til deres bærbare og stationære computere.

Læs også: iOS 10: Bør du opgradere din iPhone?

Nye fotofunktioner

En del funktionerne går igen fra de mobile enheder til computerne. macOS Sierra byder blandt andet på en opdatering til Fotos. Her giver Minder mulighed for at fremhæve yndlingsøjeblikke og glemte øjeblikke i brugerens fotobibliotek. Computeren opretter automatisk særlige samlinger med begivenheder som f.eks. fødselsdagsfester eller familieferier. Fotos anvender avanceret teknologi, som gør at din computer kan identificere ansigter, genstande og steder på dine billeder. På den måde kan du søge efter billeder ud fra, hvem og hvad der er på dem.

Det helt nye redigeringsværktøj Glans gør mørke områder lysere og justerer glanslys. Billederne bliver dermed mere detaljerede og livagtige.

Sjovere beskeder

En opdateret beskedfunktion, giver brugere mulighed for at se previews af weblinks og afspille videoklip direkte i programmet. Men kan besvare med en hurtig reaktion, i form af f.eks. et hjerte eller en tommelfinger opad, direkte i en beskedboble samt sende større emojis for at opnå en større effekt med beskeden.

Se også:  Guide: Kom godt i gang med stemmestyring
Stemmestyring med Siri

macOS Sierra introducerer også stemmestyringsassistenten Siri på Mac. Den har samme funktioner som man kender fra iPhone og iPad, men byder også på helt nye muligheder, udviklet specielt til skrivebordet. Funktioner som Universel udklipsholder, iCloud-skrivebord og -dokumenter, Auto-login og Apple Pay på nettet sørger for, at din Mac arbejder endnu bedre sammen med andre Apple-enheder.

Siri på Mac kan hjælpe med at sende beskeder og mails, finde dokumenter og information, søge i brugerens fotobibliotek, ændre systemindstillinger og meget mere. Brugerne kan også trække i Siri-resultater og anbringe dem i dokumenter eller fastgøre dem i deres dagsoversigt til senere brug.

Taler bedre sammen med mobile enheder

Universel udklipsholder gør det muligt for brugerne at kopiere indhold fra en app på en Apple-enhed og indsætte indholdet i en anden app på en anden Apple-enhed. Med iCloud-skrivebord og -dokumenter kan brugerne nu få adgang til filerne på deres Mac fra iPhone og iPad. Og Auto-login logger automatisk brugerne ind på deres Mac, når de har et godkendt Apple Watch på.

Apple Pay på nettet gør oplevelsen, når du shopper online i Safari, mere bekvem og sikker. De handlende kan nu klikke på Apple Pay-knappen ved betaling på næsten 300.000 deltagende websites, bl.a. 1-800-Flowers, Gilt, Instacart, Lululemon og Warby Parker. Købet kan gennemføres med Touch ID på iPhone 6 (eller nyere) eller med Apple Watch.

Se også:  Apple afslører nyt mobilsystem: Se nyhederne i iOS 16 her ....

Brugernes kredit- eller betalingskortoplysninger deles ikke med online-forhandlere, og stærk kryptering beskytter al kommunikation mellem brugerens enhed og Apple Pay-serverne.

Andre nye funktioner i macOS Sierra

Faner er nu tilgængelige på tværs af Mac-programmer, der understøtter flere vinduer. Herunder Kort, Mail, Pages, Numbers, Keynote, TextEdit og også tredjepartsprogrammer.

Med Billede i billede kan video fra Safari eller iTunes svæve i et vindue på skrivebordet. Vinduet kan justeres i størrelsen, trækkes rundt og fastgøres i ethvert hjørne af skærmen, så brugeren kan se video, mens der arbejdes.

Optimeret lagring frigør plads, når Mac er ved at være fyldt op. Det sker ved at gemme elementer, der bruges knap så ofte, i iCloud. Brugeren får hjælp til at fjerne programmer og filer, de ikke længere har brug for.

Apple Music i iTunes gør det lettere at finde ny musik og browse eksklusive og nye udgivelser.

macOS Sierra fås som gratis opdatering i Mac App Store. macOS Sierra understøtter alle Mac-computere, der er lanceret siden 2009. Visse funktioner er ikke tilgængelige på alle sprog eller i alle områder. Du kan få flere oplysninger på www.apple.com/dk/macos/sierra.


TAGS
iOS
Mac
macOS
Siri

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S