Home » Bærbar computer » Apple MacBook Air [TEST]: Meget Macbook for pengene
Apple MacBook Air [TEST]: Meget Macbook for pengene

Apple MacBook Air [TEST]: Meget Macbook for pengene

Share

Den nye M1-chip giver denne MacBook kræfter, der normalt hører langt større computere til 

Det flyder sjældent med ord som ”meget for pengene” eller ”god til prisen”, når vi anmelder Apple-produkter. Producenten laver kvalitet, ingen tvivl om det, men priserne er typisk pebrede. Det gælder imidlertid ikke den nye MacBook Air.

Prisen er under 9000 kroner, men der er ikke gået på kompromis med designet. I sit stilrene aluminiumsydre (med delikat guldnuance i vores testversion) er den klassisk Apple. Kvalitetsfornemmelsen er imponerende for dette prissegment. 

Ikke meget ”Air”

Betegnelsen ”Air” er dog lidt af en tilsnigelse. Maskinen vejer 1,29 kilo. Det placerer den blandt de tungeste i testen. Den er dog relativt slank og nem at klemme ned i selv en mindre skuldertaske.

I powerknappen er der fingeraftrykslæser, så man let kan logge ind, og under det ganske glimrende tastatur har man placeret en stor touchpad med både flerfinger-understøttelse og trykfølsomhed, så betjeningsmulighederne er overdådige. 

Det samme kan til gengæld ikke siges om udvalget af tilslutninger. Ud over minijack er der to  multifunktionelle Thunderbolt 3-porte, som også må bruges til til opladning, hvilket betyder, at den ene ofte vil være optaget.    

Lyd og billede i top 

Skærmen er af upåklagelig kvalitet. Man slipper ikke for lidt genskin, men billedet står imponerende skarpt og med stærke farver. 

De indbyggede stereohøjttalere supplerer med klar og kraftfuld lyd, så man snildt kan sætte en film på uden nødvendigvis at tilkoble eksterne højttalere.

Se også:  Apple klar med Mac Studio: Superkraftfuld stationær pc med M1 Ultra
Ekstrem ydelse

Der, hvor MacBook Air dog for alvor brillerer, er på ydelsen. 

Testredaktøren mener:

”Med de nye M1-baserede modeller er MacBooks pludselig begyndt at kunne konkurrere på prisen over for de tidligere mere prisstærke Windows-maskiner. Når du ser på ydelsen, er det faktisk svært at finde et Windows-baseret alternativ, der kan matche denne Air på pris.”

– Rasmus Elm Rasmussen

Som i mange andre af Apples nyere produkter har man anvendt den nye M1-processor. Netop i denne maskine giver den ekstra god mening, da dens kræfter er temmelig heftige for en laptop af denne størrelse. 

På processorydelse er vi langt over resten af testfeltet. Vi er faktisk oppe i en klasse, man ellers kun ser i kraftfulde gamingbærbare. 

På grafik leverer den på niveau med Iris Xe-grafikken, som sidder i mange konkurrerende Windows-bærbare. MacBook Air fås dog også med otte kerners-grafik. Her har vi testet med syv. Så det er muligt at komme endnu højere op.


TAGS
Apple
Apple Macbook Air
macbook
macbook air
studie-pc
studiestart

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S