Home » Stationær computer » Apple klar med Mac Studio: Superkraftfuld stationær pc med M1 Ultra
Apple klar med Mac Studio: Superkraftfuld stationær pc med M1 Ultra

Apple klar med Mac Studio: Superkraftfuld stationær pc med M1 Ultra

Share

Mac Studio får sin power fra M1 Max og den nye M1 Ultra, som Apple kalder “verdens stærkeste chip til en personlig computer”

Mac Studio får sin power og effektivitet fra Apples chips og er dermed en komplet nyfortolkning af, hvordan en højtydende stationær computer kan se ud. Hvert eneste element i Mac Studio er udviklet til at optimere ydeevnen fra M1 Max og M1 Ultra, hvilket resulterer i power og muligheder som aldrig før i en formfaktor, der er som skabt til at stå på et skrivebord.

Eftersom Mac Studio er udformet af et enkelt stykke ekstruderet aluminum med en kvadratisk størrelse på kun 19,56 cm og en højde på 9,4 cm, fylder den meget lidt og kan nemt stå under de fleste skærme. Mac Studio har også et innovativt temperaturstyringssystem, som bidrager til en exceptionelt høj ydeevne. Det unikke system med dobbeltsidede blæsere, præcist placerede luftstrømskanaler og mere end 4.000 perforeringer i kabinettets bagside og bund sørger for, at luften føres gennem de indvendige komponenter og er med til at afkøle de højtydende chips. Og fordi Apples chips er så effektive, kører Mac Studio utroligt støjsvagt, selv når den udfører de mest krævende opgaver.

Høj ydeevne med M1 Max og M1 Ultra

M1 Max og M1 Ultra giver power til Mac Studio, så den leverer exceptionel CPU- og GPU-ydeevne, mere samlet hukommelse end nogen anden Mac samt nye funktioner og muligheder, som ingen anden stationær computer kan præstere.

Med M1 Max kan brugerne løfte deres kreative arbejdsprocesser til nye højder, og hvis de vil have endnu mere computerkraft, tilfører M1 Ultra – det næste kvantespring for Apples chips – en imponerende ydeevne i Mac Studio. M1 Ultra bygger videre på M1 Max og indeholder den helt nye UltraFusion-arkitektur, som forbinder halvlederbrikkerne i to M1 Max-chips, så der oprettes et SoC (system on a chip) bestående af 114 milliarder transistorer, hvilket er det største antal nogensinde i en chip til en personlig computer. Alt dette bidrager til en hidtil uset ydeevne og muligheder som aldrig før.

Se også:  5 ting du skal overveje når du køber stationær pc
Mac Studio med power fra M1 Max giver:

Op til 2,5 gange hurtigere CPU-ydeevne end den hurtigste 27″ iMac med 10-core-processor.
Op til 50 procent hurtigere CPU-ydeevne end Mac Pro med 16-core Xeon-processor.
Op til 3,4 gange hurtigere grafisk ydeevne end 27″ iMac og mere end 3 gange hurtigere end Mac Pro med dens mest populære grafikkort.
Op til 7,5 gange hurtigere end 27″ iMac og op til 3,7 gange hurtigere end 16-core Mac Pro ved transkodning af video.

Mac Studio med power fra M1 Ultra giver:

Op til 3,8 gange hurtigere CPU-ydeevne end den hurtigste 27″ iMac med 10-core-processor.
Op til 90 procent hurtigere CPU-ydeevne end Mac Pro med 16-core Xeon-processor.
Op til 60 procent hurtigere CPU-ydeevne end 28-core Mac Pro.
Op til 4,5 gange hurtigere grafisk ydeevne end 27″ iMac og op til til 80 procent hurtigere end det hurtigste Mac-grafikkort, der kan fås i dag.
Op til 12 gange hurtigere end 27″ iMac og op til 5,6 gange hurtigere end 28-core Mac Pro ved transkodning af video.

Den ultrastærke medieprocessor betyder, at Mac Studio med M1 Ultra kan afspille 18 videostreams i 8K ProRes 422-kvalitet – det er der ingen anden computer i verden, der kan. Mac Studio sprænger også grænserne for grafikhukommelse på en stationær computer, idet den fås med op til 64 GB samlet hukommelse med M1 Max og op til 128 GB samlet hukommelse på systemer med M1 Ultra. Eftersom det stærkeste grafikkort, der kan fås i dag til arbejdsstationer, kun har 48 GB videohukommelse, gør det en kæmpe forskel at have denne enorme mængde hukommelse til rådighed, når der arbejdes på krævende opgaver. SSD’en i Mac Studio leverer desuden en ydeevne på op til 7,4 GB/s og en kapacitet på op til 8 TB, så brugerne kan opleve utroligt høj hastighed og ydeevne, når de arbejder med store projekter.

Se også:  HP Chromebase 22-aa0803no [TEST]: Her er der Chrome i den stationære computer
Tilslutningsmuligheder inden for rækkevidde

Med det kompakte design er det nemt at få adgang til det brede udvalg af vigtige tilslutningsmuligheder, som Mac Studio byder på. På bagsiden af Mac Studio findes der fire Thunderbolt 4-porte til tilslutning af skærme og højtydende enheder, en 10 GB Ethernet-port, to USB-A-porte, en HDMI-port og et professionelt jackstik til lyd, så der kan tilsluttes hovedtelefoner med høj impedans eller eksterne forstærkede højttalere. Der er desuden indbygget Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.0.

Eftersom brugere ofte kobler udstyr til og fra, f.eks. bærbare lagringsenheder, har Mac Studio også porte på forsiden, som er nemme at komme til. Der er to USB-C-porte – på M1 Max understøtter de 10 GB/s USB 3, og på M1 Ultra understøtter de 40 GB/s Thunderbolt 4. Der er også en SD-kortplads på forsiden, så man nemt kan importere billeder og videoer. Og Mac Studio understøtter adskillige skærme på én gang – op til fire Pro Display XDR-skærme samt et 4K TV – med power nok til at vise næsten 90 millioner pixels.

Priser og tilgængelighed

Den nye Mac Studio kan bestilles fra og med i dag på apple.com/dk/store og i Apple Store-appen. Kunderne vil begynde at modtage dem fra og med fredag den 18. marts, og fra denne dato vil de også kunne fås i udvalgte Apple Stores og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere.

Mac Studio fås fra 17.999 kroner med M1 Max processor og fra 35.999 kroner med M1 Ultra.
Med Apple Trade In kan kunderne bytte deres gamle computer og få et tilskud til en ny Mac Studio. Kunder kan besøge apple.com/dk/shop/trade-in for at finde ud af, hvad deres enhed er værd.


TAGS
Apple
m1
stationær computer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S