Apple iPhone X [TEST]: Fremtiden er smuk men dyr

Apple iPhone X [TEST]: Fremtiden er smuk men dyr

Share

iPhone X er fremtidens smartphone – lige nu! Men den kommer med en pris …

Selvom ret præcise afsløringer på internettet har gjort det lidt mindre spændende og overraskende at følge med i Apples lanceringer, så var der alligevel stort postyr i efteråret, da Apple vanen tro lancerede deres nyeste smartphones. Det blev til en iPhone 8 (læs Alt om DATA nr. 16 2017 for en test), der fortsatte den vanlige tal-rækkefølge, samt fremtidsmobilen iPhone X.

Mens iPhone 8 og 8 Plus fortsætter det velkendte design fra iPhone 7, så tilbyder iPhone X for første gang på en iPhone en glasfront helt befriet fra knapper. Det betyder også, at fingeraftrykslæseren fra forgængerne og iPhone 8 er forsvundet.

Se også:  Hver 10. mand streamer sport på mobilen, når chefen ikke kigger

Til gengæld har iPhone X indbygget ansigtsgenkendelse via TrueDepth-kameraet. Dennes sensorer er placeret øverst på fronten og i sit design skæmmer de den ellers utroligt flotte og skarpe OLED-skærm en smule. Skærmstørrelsen er på 5,8”, og den passer denne anmelder bedre end Plus-modellerne.

Ny iPhone – nye vaner

Netop fraværet af fingeraftrykslæseren, som virker utroligt godt på iPhone, har været et skeptisk punkt, men det er sandelig gjort til skamme. Ansigtsgenkendelsen var nem at sætte op, og både med eller uden briller, i mørke, med halstørklæde, hat m.m. genkendte telefonen mig. Der har været et par enkelte svipsere – især hvis ansigtet ikke har været i TrueDepth-kameraets rækkevidde, men rent faktisk har jeg oplevet færre missere, hvor jeg manuelt har måtte skrive min telefons kode ind, end jeg har oplevet på fingeraftrykslæseren (som er følsom især for fugtige fingre).

Se også:  Asus giver dig enormt meget mobil til billige penge

Del denne