Home » Mobiltelefon » Apple iPhone 14 [TEST]: Den rette iPhone for de fleste
Apple iPhone 14 [TEST]: Den rette iPhone for de fleste

Apple iPhone 14 [TEST]: Den rette iPhone for de fleste

Share

Den “almindelige” iPhone er skrællet en anelse ned sammenlignet med tidligere modeller, men kan tilfredsstille langt de fleste brugeres behov

Når vi siger “skrællet ned” er det ikke fordi den er svagere end tidligere års modeller. Normalt får alle årets nye iPhone-modeller, både standard og Pro, Apples nyeste og stærkeste processor. Men dette er ikke tilfældet i år.

iPhone 14-modellerne kommer med A15 Bionic, sidste års processor, og derfor er ydelsen på linje med iPhone 13-modellerne. Men altså, her snakker vi jo Apple, så sammenlignet med resten af mobil-markedet er iPhone 14, selv med en lidt bedaget processor, langt foran feltet, når det gælder ydelse. Processoren skal således ikke betragtes som en svaghed, medmindre du har ekstremt krævende mobilvaner.

Vores Geekbench-målinger herunder:

Batteriet holder glimrende. iPhone har efterhånden arbejdet sig på til at være en af de mest batteristærke mobiler på markedet. Et par dage på en opladning er ingen sag for iPhone 14.

Flot, men langsom skærm

OLED-skærmen har knaldflotte farver, høj skarphed, forrygende kontrast og fin lysstyrke – dog er den langt fra så lysstærk som Pro-modellen. Opdateringshastigheden er heller ikke den samme som hverken Pro-modellen eller konkurrerende Android-mobiler. En svaghed, man mærker, når man bladrer hurtigt gennem menuer, scroller gennem Facebook-feed mm. Læs vores anmeldelse af iPhone 14 Pro Max her:

Apple iPhone 14 Pro Max [TEST]: Solid opgradering på skærm og kamera

Designet adskiller sig ikke voldsomt fra de seneste års modeller. iPhone 14 har ikke fået samme multifunktionelle Dynamic Island-hak i toppen som iPhone 14 Pro. Der er heller ikke mulighed for always-on-skærm, men det gør os nu heller ikke så meget. Implementeringen på iPhone 14 Pro er ikke imponerende i sin nuværende form.

Se også:  Prisstærke smartphones [STORTEST]: Den bedste mobil i budgetklassen

Det er iPhone, som vi kender den og fortsat en særdeles håndterbar og holdbar mobil, med både IP68-certificering og den mest holdbare skærm vi kender til en smartphone. Vi har haft flere små-uheld, som vi var sikre på måtte afsætte revner eller ridser men … intet. Det er en god tryghed at have.

Evnen til at registrere biluheld og muligheden for at sende SOS-beskeder via satellit er også til stede, omend sidstnævnte funktion ikke er tilgængelig i Danmark endnu.

Lysstærkt kamera

Som det er en tradition, er der skåret lidt på kameraegenskaber sammenlignet med Pro-modellen. Største er manglen er optisk zoom. Muligheden for 48 MP stillbilleder må du dog også undvære. Og det kan du formentlig sagtens, for det er en ikke en feature du bruger til hverdagens billeder. Her er iPhone 14’s opgraderede 12 MP-kamera med større sensor og ny Photonic-motor fuldt tilstrækkelig. I denne tilstand er kameraet stort set lige så godt som iPhone 14 Pros kamera. Der er en anelse mere støj under dæmpede lysforhold, men evnen til at levere utrolig lysstærke billeder under stort set alle forhold er der.

Se også:  Her er nyhederne i iPhone 14 Pro – og den er virkelig professionel

Vidvinkel-kameraet gør også et glimrende arbejde, og det samme gælder TrueDepth-kameraet på fronten, der har gavn af nogle af de samme opgraderinger som hovedkameraet med bedre ydelse i svagt lys samt Filmisk tilstand i 4K, 30 fps og Dolby Vision HDR-understøttelse.

Et sikkert valg

Alt i alt er der meget lidt at sætte en finger på. Det skulle da være den lidt pebrede pris, der ligger i samme leje som nogle af markedets stærkeste Android-mobiler, der i mange tilfælde tilbyder flere features på kamera og skærmteknologi – dog dermed ikke sagt at kvaliteten er den samme.

iPhone 14 går du således ikke galt i byen med, hvis du har sat dig for at opdatere en iPhone med nogle år på bagen.

Pris: fra 8299 kroner

Bedømmelse:

Kvalitetsindtryk: 6/6
Brugervenlighed: 5/6
Funktionalitet: 5/6
Ydelse: 5/6
Pris: 3/6
Samlet: 5/6

 


TAGS
Apple
iPhone
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S