Home » Mobiltelefon » Apple iPhone 14 Pro Max [TEST]: Solid opgradering på skærm og kamera
Apple iPhone 14 Pro Max [TEST]: Solid opgradering på skærm og kamera

Apple iPhone 14 Pro Max [TEST]: Solid opgradering på skærm og kamera

Share

Skærmen byder på nye spændende funktioner, og kameraet har fået et gevaldigt løft. Det er svært ikke at lade sig imponere af iPhone 14 Pro Max, selvom prisen er heftig

At høre om en ny iPhone kan sommetider være som at høre om en oldgammel Android-mobil. 48 MP kamera og allways-on-skærm har været almindeligt i Android-verdenen i årevis. Men vi har jo efterhånden lært, at når iPhone tager teknologier til sig, er det, fordi de vil noget ekstraordinært med dem. Således også i denne omgang.

Allways-on-skærmen på iPhone 14 Pro Max er del af en større overhaling af brugerfladen. Man skal lige vænne sig til, at skærmen aldrig helt slukker; den går blot på låseskærmen og dæmpes ned, når du trykker på powerknappen eller den time-outer. I denne strømbesparende 1 Hz-tilstand kan du se vigtige beskeder, notifikationer mm.. Det er samme princip som på mange smartwatches, men anderledes end vi kender fra Androids med allways-on-skærm. Her får man typisk en mere simpel skærmvisning, og det kan være at foretrække i visse tilfælde. Nogle gange får man lyst til at lukke helt ned for skærmen på iPhone, da kan være lidt forstyrrende at den er så tændt som den er i allways-on-tilstand. Man kan ikke justere dette, blot slå funktionen fra.

Opgraderingen kommer sammen med en anden spændende skærmfeature, Dynamic Island.

Det sorte ”hak” i toppen af skærmen er blevet levende. Frem for et forstyrrende brud på skærmbilledet, er det nu en fleksibel infoskærm, der kan vise, hvad der sker bag den app, du bruger.

Se også:  Se med når Samsung præsenterer årets topmobiler i eftermiddag

Lytter du til musik, mens du tjekker Facebook eller bladrer gennem en hjemmeside, kan du se information om det, der afspilles og styre musikken uden at forlade appen. Det samme, hvis du har en rutevejledning, et FaceTime-opkald eller en taxabestilling kørende i baggrunden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det fungerer ret godt og giver en forfriskende dimension af multitasking til brugeroplevelsen.

Skærm og ydelse i top

Skærmteknologien er boostet over en bred kam. Med en maksimal styrke på 2000 nits har iPhone nu markedets mest lysstærke mobilskærm. Det er sjældent, du har brug for så meget lys, men det er rart at vide, at du selv i højt solskin kan tyde den flotte, adaptive OLED-skærm.

Ganske forventeligt er der en ny processor, og ganske forventeligt er den milevidt foran Android-mobilernes i såvel cpu- som gpu-hastighed.

Vores målinger i Geekbench 5 herunder:

Udnytter hver en pixel

Selvom 48 MP ikke i sig selv kan få os til at spærre øjnene op, må vi erkende, at Apple har et tag på sensorteknologi, stabilisering og digital efterbehandling, der gør, at iPhone får mere ud af de mange pixels, end nogen anden mobil vi har testet.

I de fleste tilfælde kombineres de mange pixels til et 12 MP-foto med store Quad Pixels, der sammen med en stærk Photonic-motor sikrer imponerende skarphed og farvegengivelse, selv i meget dunkle omgivelser. Det er også muligt at anvende samtlige 48 MP i ProRaw med knivskarpe detaljer til følge. Det gør at man eksempelvis kan croppe ret tæt ind på et billede uden det går for voldsomt ud over kvaliteten. Se forskellen herunder, hvor vi har croppet ind på et standardskud med 12 MP Qaud Pixels og et 48 MP skud:

Se også:  Samsung Galaxy A53 5G [TEST]: Mellemklasse? Nej, bare klasse

 

Den høje opløsning giver desuden en ekstra, digital 2x zoom-mulighed. Her standardskud, 2 x digital zoom og 3x optisk zoom.

Mobilens to øvrige kameraer er ligeledes opgraderede. Photogenic Engine sikrer højere lysfølsomhed i begge, mens vidvinkel-kameraet har en ny og større sensor, som booster lysstyrken yderligere et niveau. Det er ganske enkelt markedets bedste kamera lige nu, målt på rå billedkvalitet. Nedenfor et eksempel i svag belysning skudt med telekameraet (og efterfølgende croppet). Til sammenligning samme billede med sidste års iPhone 13 Pro Max og Samsungs nye Galaxy Z Fold4. Læg mærke til hvor detaljeret lyset på bagvæggen gengives og hvor klart logoet på pladespilleren står:

Den stærke stabilsering gør også gavn i video, hvor en ny action-funktion giver smidige billeder selv i heftige håndholdte sekvenser. Desuden er Filmisk-tilstand nu muligt i 4K, mens blitzen tilpasser sig billedtilstanden for at give mere præcis belysning. Frontkameraet har fået en solid opgradering, der hiver det op i den bedste klasse.

Mobilen passer på dig

Blandt opgraderingerne i iPhone 14 Pro Max er en række avancerede sikkerhedsfunktioner.

TAGS
iPhone
smartphones

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S