Home » Mobiltelefon » Apple iPhone 12 [TEST]: Pænere, men ikke perfekt
Apple iPhone 12 [TEST]: Pænere, men ikke perfekt

Apple iPhone 12 [TEST]: Pænere, men ikke perfekt

Share

Det kantede design gør et velkomment comeback, og der er kræfter af en kaliber, som efterlader konkurrenterne i støvet. Til gengæld er hverken batteri eller opladning særlig imponerende

iPhone 4 og iPhone 5, med deres flade aluminiumskanter, står for mange som de pæneste iPhones i historien. Det har Apple ikke været overhørig, og den nye generation af iPhones vender således tilbage til det kantede design.

Særdeles velskabt

Helt identiske med de gamle modelle er de dog langt fra. Ikke mindst fordi skærmen er betydeligt større.

iPhone 12 har skærm på 6,1″. Det får dog ikke mobilen til at virke voldsomt stor. I vores øjne er størrelsen faktisk ret ideel. Mobilen ligger godt i hånden, du kan nå det mest af skærmen med tommelfingeren, og den kan være i bukselommen relativt diskret.

Se også:  OnePlus Nord CE 2 5G [TEST]: Dækker de flestes behov til fin pris

Vægten er også reduceret sammenlignet med forgængerne, og så er den faktisk betydeligt mere holdbar. Skærmen skal ifølge Apple holde fire gange bedre, og den IP68-certificerede vandtæthed strækker sig til 1,5 time i 6 meter dybt vand. Væsentligt dybere end det er standard.

iPhone 12 kan købes hos Call me. Se mere her …

Det er således en virkelig velskabt mobil og paradoksalt nok et frisk pust, selvom den er brygget på gamle flasker. Der er nemlig ingen anden mobil på markedet lige nu, der ligner den.

iPhone 12 fås i en del forskellige farver.

iPhone 12 fås i en del forskellige farver.

Sprødt billede

De fleste konkurrenter har afrundede kanter og kurvet glas i en eller anden form. Skærmen på iPhone 12 er fuldstændig flad, og det giver faktisk en væsentlig anderledes fornemmelse i betjeningen. Ikke mindst reducerer det mængden af fejltryk, som ofte kan være en ulempe ved kurvede skærme.

Der er anvendt en OLED-skærm, ligesom på resten af årets iPhone line-up. En umådelig flot skærm med stærke farver, flot kontrast og en imponerende lysstyrke. Modsat de fleste konkurrenter har Apple ikke taget skridtet op til højere opdateringshastigheder, men ærlig talt, havde vi ikke vidst det, havde vi ikke lagt mærke til det. Sætter man den direkte op imod Samsung Galaxy Note20 Ultra, som har 120 Hz opdatering, kan man dog godt se, at billedet flyder mindre smidigt, når du eksempelvis bladrer igennem dit Facebook-feed.

iPhone 12 kan købes hos Telia. Se mere her …

Stereohøjttalerne leverer et imponerende bredt og fyldigt lydbillede, så selv film er værd at nyde direkte fra mobilen.

Fuld fart frem

Der er heller ikke sparet på kræfterne. Apple har ligget foran på hastighed i nogle år, og føringen tager kun til. Vi er i en helt anden liga end selv de hurtigste Android-mobiler. På processorydelse scorede iPhone 1586 i enkeltkerne-ydelse og 3826 i multikerne-ydelse, da vi kørte den gennem Geekbench 5 – et pænt stykke over de nyeste Androids med Snapdragon 865+ processor. På grafik scorede den 8908. Den hurtigste Android vi har testet opnåede 5482 (Samsung Galaxy Note20 Ultra).

Det er således lidt af et bæst, der gemmer sig bag det elegante ydre. Der er praktisk talt intet, den ikke kan klare, når vi taler opgaver man med rimelighed kan udsætte en smartphone for.

TAGS
Apple
iPhone
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S