Home » Tablet » Apple iPad Pro 12,9″ [TEST]: En tablet med utrolige kræfter
Apple iPad Pro 12,9″ [TEST]: En tablet med utrolige kræfter

Apple iPad Pro 12,9″ [TEST]: En tablet med utrolige kræfter

Share

En ny skærm, M1-chip og Thunderbolt 3-port gør den i forvejen ret vilde iPad Pro temmelig meget vildere. Men er den sin heftige pris værd?

Apples stærkeste tablet har udviklet sig til lidt et overflødighedshorn af overlegen teknologi og “cutting edge” features.

Målet var fra introduktionen af at iPad Pro skulle kunne erstatte en bærbar computer, og med den seneste model lykkes dette til overmål. I hvert fald, hvis man ser på regnekræfterne. Med den nye M1-chip, som også sidder i de nyeste MacBooks, iMacs, og Mac Minis, har iPad Pro kræfter, der overgår selv en stærk Windows-bærbar med nyeste Core i7-processor og Iris Xe-grafik. Det er imponerende, ikke mindst i betragtning af, at vi har at gøre med en enhed på under syv hundrede gram (for den store 12,9″-model). En elegant og stilren enhed, der følger stilen fra forgængeren.

Forrygende mediemaskine

Den stærke ydelse betyder kort sagt at du ikke skal bekymre dig om at gå ned på kræfter, uanset hvad du arbejder med. Se vores benchmarks her:

 

Selv krævende opgaver i Photoshop eller Final Cut får iPad Pro i land uden slinger i valsen. Med Wi-Fi 6 og mulighed for 5G er der heller ingen flaskehalse i internet-forbindelsen.

Se også:  Apple iPad mini 6. gen [TEST]: Fantastisk tablet - men for hvem?

Er du til gaming er iPad Pro absolut også gearet til formålet ikke mindst på grund af en ny Liquid Retina XDR skærm, som udover True Tone og P3 wide color, som vi kender fra tidligere, også har ProMotion, som justere hastigheden fra 24 Hz på til 120 Hz afhængig af det indhold du ser. 12,9″-modellen har desuden Extreme Dynamic Range, som giver et ekstra nøk til kontrasten ved HDR-indhold. Det er så absolut en af de mest imponerende skærme vi har oplevet på en tablet.

Lyden følger også godt med. De fire højttalere, placeret i siderne, levere en stor og bredspektret lyd. I sig selv udgør iPad Pro således en glimrende underholdningsmaskine, hvor ekstra udstyr ikke er strengt nødvendigt. Med det nye iPad OS er det dog blevet muligt at tilkoble spilcontrollere, hvis du vil have en rigtig konsoloplevelse.

Ikke optimal som bærbar pc

Mulighederne for at tilkoble eksternt udstyr er ligeledes øget betydeligt, takket være implementeringen af en Thunderbolt 3 / USB 4-port. Den giver omfattende muligheder for at forbinde harddiske, docks, skærme og meget andet, og fører dermed iPad Pro et yderligere skridt ind på pc-territoriet. For at gå hele vejen kan man tilkøbe at Magic Keyboard, der praktisk talt forvandler iPad Pro til en bærbar computer. Vi havde dette til rådighed, da vi testede, og satte pris på de glimrende taster (langt bedre end Smart Keyboard Folio) og en ægte touchpad. Det er også rigtig fint, at keyboardcoveret giver mulighed for at vinkle skærmen på forskellig vis og beskytte den, når man tastaturet op omkring den.

Se også:  TCL 10 Tab Max [TEST]: Det basale til fin pris

Det tilføjer dog betydelig vægt og volumen til iPad Pro. Faktisk i en grad, så den bliver tungere og mere kluntet end mange bærbare computere. Med 1,4 kilo for iPad Pro og Magic Keyboard tilsammen vi på niveau med en 13″ MacBook Pro. Med en pris på hårrejsende 2.999 kroner for keyboardet, kryber prisen for sådan et sæt også langt over, hvad du kan få en god MacBook til. Så hvis det først og fremmest er en god bærbar arbejdscomputer du er på udkig efter, bør du altså lige bremse op en gang og overveje dit valg.

Avanceret kamerateknologi

Apple Pencil giver til gengæld rigtig god mening som tilbehør, da den lader dig drage fuld nytte af touchskærmen og de mange muligheder den giver for detaljeret billedredigering og meget andet.

TAGS
Apple
iPad Pro
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S