Home » Tablet » Apple iPad 9. generation [TEST]: Oplagt valg for Apple-brugeren
Apple iPad 9. generation [TEST]: Oplagt valg for Apple-brugeren

Apple iPad 9. generation [TEST]: Oplagt valg for Apple-brugeren

Share

iPad er nærmest et synonym for tablet. Det er klart den mest udbredte tablet. Men er det også den bedste? Vi tester niende generation af Apples prisvenlige allround-model

Der findes iPad Pro, iPad Air og iPad mini, men det er stadig den helt ordinære iPad, de fleste vælger. Her er balancen mellem skærmstørrelse, specifikationer og pris bedst doseret i forhold til mainstreambrugerens behov.

Designet er dog lidt uddateret. De brede skærmrammer og den fysiske hjemknap hører en fjern fortid til for de dyreste og mest tjekkede modeller i Apples tablet-sortiment. Det er først og fremmest det kompromis, du skal overveje, om du kan leve med. På de øvrige egenskaber er der ikke meget at sætte en finger på.

Smart videochat

Den 10,2” store skærm har ikke samme hurtige opdateringshastighed, som markedets bedste tablets, og der er derfor en vis grad af sløring, når du scroller gennem feeds eller spiller hektiske spil, men det er en flot og farvestærk skærm med fin lysstyrke og TrueTone-teknologi, som sørger for at tilpasse billedet til omgivelserne, hvilket giver en naturlig og behagelig gengivelse.

Se også:  Samsung Galaxy Tab S8 Ultra [TEST]: Enestående storskærmstablet

Frontkameraet er opgraderet med I Fokus-teknologi, så det reagerer intelligent under videosamtaler. Du er hele tiden i fokus, selv hvis du flytter dig rundt. Hvis andre tilslutter sig samtalen, udvides billedet, så der bliver plads til dem. Smart og ret brugbart i disse tider, hvor videosamtaler fylder mere og mere.

På ren billedkvalitet er tabletten dog ikke på niveau med de dyrere iPads eller dyrere tablets fra Lenovo eller Samsung. Der skal ikke være særlig mørkt i lokalet, før tydelig støj dukker frem. Det samme gælder bagkameraet, som gør sig bedst til scanning af dokumenter og AR-opgaver.

Gode grafikmuskler

iPad har ikke Apples nyeste processorchip. Ydelsen er derfor betydelig lavere end hos iPad Pro, iPad mini og for den sags skyld de nyeste iPhones, men den er ikke desto mindre markant højere end hos samtlige konkurrenter i denne test. Især på grafikkræfter brager den igennem.

Se også:  Apple iPad Air (2022) [TEST]: Stort set perfekt

Det betyder, at det er en tablet, du kan bruge til stort set alle opgaver. Om det så gælder gaming, billed- og videoredigering, kontorarbejde eller undervisning. Den klarer det helt uden slinger.

At iPad samtidig understøtter både tastatur og pen fra Apple (som du får lov at betale en heftig merpris for), gør alsidigheden komplet.

Suveræn allrounder

Det er en suveræn allround-tablet, ikke mindst fordi Apple også har gjort en del for at presse det maksimale ud af tablet-formatet med det skræddersyede iPadOS, der blandt andet giver fine multi-tasking-funktioner og udnytter skærmarealet optimalt.

Batteritiden er også rigtig glimrende, især standby-tiden. Desværre er iPad et af de efterhånden få Apple-produkter, der stadig bruger det proprietære Ligtning-stik til opladning.

TAGS
Apple
iPad
Tablet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S