Home » Bilen » Apple indtager din bil
Apple indtager din bil

Apple indtager din bil

Share

CarPlay gør det nemmere og mere sikkert at anvende din iPhone i bilen. Systemet vil være at finde i nye biler fra store producenter som BMW, Kia, Toyota og Ferrari, og det vil kunne afvikle telefonopkald, spille musik samt vise kort fra mobilen, uden at du skal tage hænderne fra rattet

Mobilen gemmer på et væld af indhold, der kan være nyttigt i bilen, men det er besværligt og ikke særlig sikkert at betjene den samtidig med at du kører. Apple er nu klar med en løsning, der giver adgang til din iPhone, uden at du skal slippe rattet.

CarPlay gør det muligt at styre funktioner i mobilen direkte fra bilens indbyggede system. Et enkelt tryk på en dedikeret knap i rattet giver adgang til iPhones stemmekontrollerede assistent Siri. Via denne kan du foretage telefonopkald, indtale beskeder eller få Siri til at læse indkomne beskeder op. Du kan også vælge musik og podcasts fra dit eget bibliotek eller fra Spotify og andre tjenester.

Se også:  Apples værdi eksploderer – er selskabet mere værd end hele Danmark?

Derudover er der adgang til Apples egen korttjeneste, som giver kørselsanvisninger og foreslår ruter baseret på kontakter, mails, tekst og lignende i din mobil. Ruten vises på bilens indbyggede skærm og læses op af Siri.

Alle iPhones med lightning-stik (iPhone 5, 5S og 5C) kan bruge CarPlay, der bliver tilgængelig som en software-opdatering til iOS 7. Ferrari, Mercedes-Benz og Volvo er allerede fra denne uge klar med CarPlay i deres biler, mens BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, PSA Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki og Toyota følger trop senere på året.


TAGS
Apple
Bil
CarPlay

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S