Home » Hovedtelefoner og højttalere » Tal med din højttaler
Tal med din højttaler

Tal med din højttaler

Share

Apple lancerer HomePod sidst på året. Det er en trådløs højttaler. Men det er også meget mere end det. For du kan tale med HomePod, og måske er den begyndelsen til noget meget mere intelligent

Det er sjældent, at vi giver en hel side til et produkt, som ikke kan købes end-nu. Apples HomePod slippes løs i USA til december – og herhjemme nok noget senere. Men denne nyhed er opsigtsvækkende. Det er Apples første trådløse højttaler, og den rammer en trend med kompakte, ”intelligente” assistenter til hjemmet. Tidligere har vi set Amazon Echo og Google Home, som dog heller ikke er dukket op i Dannevang.

Siden lanceringen i 2011 har Siri, Apples lyttende assistent, boltret sig på Apples smartphones og computere, men har ikke bredt sig andre steder hen, sådan som Amazons assistent Alexa eller Googles assistent har. Men nu rykker Siri også ind i HomePod. For du skal kunne talestyre Wi-Fi-højttaleren, hvis hjerne er en A8-processor. Højttaleren giver også adgang til Apple Music, og her kan du bare bede Siri finde det, du vil høre.

Se også:  Sådan bliver du aflyttet af de digitale assistenter
Mange højttalerenheder

Trods yderst beskedne dimensioner (172 x 142 mm) er Apples nye legetøj udstyret med syv højttalerenheder placeret hele vejen rundt på cylinderens sider. Og bassen får ekstra fylde ved hjælp af en subwoofer, som sender lyden opad. Som det er lige nu kunne HomePod ligne en konkurrent til Amazon Echo og Google Home, men der er første og fremmest fokus på lyd.

Ja, du kan bruge den til også at slukke for dit intelligente lys, men den lille lydgiver vil hellere fyre noget AC/DC af eller foreslå dig, at du skal tjekke et andet band ud.

Med sin højde på lige godt 17 cm er der ikke meget volumen til stor lyd. Men højttaleren sikrer sin gengivelse ved at ”måle” det rum, den befinder sig. Den mærker sig dimensionerne ved at udsende lydsignaler og registrere deres refleksion. På den måde kan HomePod justere sin afspilning, så den passer bedst muligt til omgivelserne.

Se også:  Apple dropper Intel - bruger deres egne processorer i Macs fremover
Lenovo Miix 510

Hvordan adskiller HomePod sig fra de to andre, ”intelligente” hjemmeassistenter Amazon Echo og Google Home? På lydsiden overgår HomePods specifikationer fuldstændig de to konkurrenter – med i alt otte højttalere og akustisk tilpasning i realtid. Echo har em 2,5” tweeter og en 2”-subwoofer, mens Google Home har en 2”-driver og en 2” stor passiv enhed.

HomePod’en ligner mere noget fra Sonos. Det er mere mudret, når vi taler om intelligens. Siri er et ældre og mere poleret system end Amazon Alexa og Google Assistant, men har ikke Google Assistants engelske sprogøre og kan ikke bruges til så mange ting som Alexa.

Der er mange overlap mellem de tre enheder, men prisen vil nok komme til at spille en vigtig rolle. HomePod er dyr; forventeligt vil den koste cirka 2500 kroner. De to konkurrenter vil formentlig kunne fås for det halve eller mindre.

TAGS
Apple
digital assistent
Home Assistant
homekit
Siri
stemmestyring
trådløs højtaler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S