Home » Energi » Apple forsynes nu 100 procent af vedvarende energi i hele verden
Apple forsynes nu 100 procent af vedvarende energi i hele verden

Apple forsynes nu 100 procent af vedvarende energi i hele verden

Share

Som del af sine bestræbelserne på at skabe et sundere miljø har Apple nu sikret, at virksomhedens anlæg rundt om i verden forsynes udelukkende af miljøvenlig energi. Det omfatter butikker, kontorer, datacentre og delte centre

“Vi stræber efter for at gøre verden til et bedre sted. Efter flere års hårdt arbejde er vi stolte af at have nået denne væsentlige milepæl,” sagde Tim Cook, Apples CEO. “Vi vil fortsat flytte grænserne for, hvad der er muligt med materialerne i vores produkter, den måde, vi genbruger dem på, vores anlæg og vores arbejde med leverandørerne for at skabe nye kreative og langsigtede vedvarende energikilder, fordi vi ved, at fremtiden afhænger af dem.”

Projekter om vedvarende energi

Apple og virksomhedens samarbejdspartnere iværksætter nye projekter om vedvarende energi rundt om i verden, hvilket forbedrer energimulighederne for lokalsamfund, stater og ligefrem hele lande. Apple skaber eller udvikler sammen med energiselskaber nye regionale projekter om vedvarende energi, som ellers ikke ville eksistere. Projekterne repræsenterer en lang række energikilder, herunder solcelleanlæg og vindmølleparker samt nye teknologier som brændselsceller med biogas, systemer til mikrovandkraftproduktion og teknologier til energiopbevaring.

Apple har i øjeblikket 25 igangværende projekter om vedvarende energi på verdensplan, en samlet produktionskapacitet på 626 megawatt, hvoraf 286 megawatt solenergi vil være tilgængelig i 2017 – virksomhedens hidtil højeste på et år. Der er også 15 projekter mere under opsejling. Så snart de er søsat, vil over 1,4 gigawatt miljøvenlig vedvarende energi blive fordelt på tværs af 11 lande.

Se også:  Den nye MacBook Pro er et bærbart bæst med stor skærm og voldsomme kræfter

Siden 2014 er alle Apples datacentre blevet forsynet udelukkende af vedvarende energi. Og siden 2011 har alle Apples projekter om vedvarende energi reduceret udledningen af drivhusgasser (CO2-udledning) med 54 procent fra sine anlæg rundt om i verden og forhindret næsten 2,1 mio. tons CO2 i at blive ledt ud i atmosfæren.

Apples projekter om vedvarende energi omfatter:

• Apple Park, Apples nye hovedkvarter i Cupertino, som nu er den største LEED Platinum-certificerede kontorbygning i Nordamerika. Bygningen forsynes udelukkende af vedvarende energi fra forskellige kilder, bl.a. i form af et 17-megawatt solcelleanlæg på taget og 4 megawatt brændselsceller med biogas, og styres af et mikronet med batteriopladning. Bygningen leverer endda miljøvenlig energi tilbage til det offentlige elforsyningsnet i perioder med lavt forbrug.
• Der er blevet udviklet projekter med over 485 megawatt vind- og solenergi i Kina for at afhjælpe den opadgående produktionsudledning.
• Apple fremlagde for nyligt sine planer om at bygge et topmoderne datacenter på 400.000 kvadratmeter i Waukee, Iowa, som allerede fra dag ét vil være forsynet alene af vedvarende energi.
• I Prineville, Oregon har virksomheden skrevet under på en købsaftale for en Oregon-vindmøllepark på 200 megawatt – Montague Wind Power-projektet – som forventes at være i drift ved udgangen af 2019.
• I Reno, Nevada, har Apple indgået partnerskab med det lokale forsyningsværk, NV Energy, og har over de sidste fire år iværksat fire nye projekter, der tilsammen producerer 320 megawatt solenergi.
• I Japan samarbejder Apple med Daini Denryoku, en lokal solcellevirksomhed, om at installere over 300 solcelleanlæg på tage, som skal producere 18.000 megawatt-timer vedvarende energi hvert år – nok til at forsyne mere end 3.000 japanske hjem med strøm.
• Apples datacenter i Maiden, North Carolina, understøttes af projekter, der producerer 244 kilowatt-timer vedvarende energi om året – det svarer til den energi, der bliver brugt i 17.906 husstande i North Carolina.
• I Singapore, hvor der ikke er meget land, har Apple tilpasset sig omgivelserne og installeret systemer til vedvarende energi på 800 tage.
• Apple er i øjeblikket i gang med at bygge to nye datacentre i Danmark, som allerede fra dag ét vil være forsynet udelukkende af vedvarende energi.

TAGS
Apple
energibesparende
Grøn Energi
klima
miljø

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S