Home » Energi » Apple bygger kæmpe-vindmøller i Danmark
Apple bygger kæmpe-vindmøller i Danmark

Apple bygger kæmpe-vindmøller i Danmark

Share

Verdens største vindmøller på land i Danmark skal bringe Apple nærmere målet om at være CO2-neutral i 2030

To af verdens største landvindmøller skal bringe Apples forsyningskæde og produkter et skridt nærmere CO2-neutralitet.

De 200 meter høje vindmøller, der placeres nær Esbjerg, forventes at producere 62 gigawatt-timer årligt – hvilket er nok til at forsyne næsten 20.000 hjem med strøm – og vil fungere som teststed for kraftige landvindmøller. Strømmen, der produceres i Esbjerg, skal forsyne Apples datacenter i Viborg, og al overskudsstrøm vil blive sendt ud i det danske elnet.

“Bekæmpelse af klimaforandringer kræver hurtig handling og globalt partnerskab, og datacentret i Viborg er et godt bevis på, at vi formår at tackle vores generations udfordring,” sagde Lisa Jackson, Apples Vice President for Environment, Policy and Social Initiatives. “Investeringer i ren energi giver banebrydende innovationer, som forsyner virksomheder og lokalsamfund med ren energi og skaber gode jobmuligheder. Det er et område, hvor vi skal tage teten, for Jordens og fremtidige generationers skyld.”

I sidste måned offentliggjorde Apple sine planer om at blive CO2-neutral gældende for alle forretningsaktiviteter, produktionsforsyningskæden og produkternes livscyklus senest i 2030. Apples aktiviteter drives allerede af 100 procent vedvarende energi og er CO2-neutrale, men denne nye forpligtelse betyder, at senest i 2030 vil alle solgte Apple-enheder være klimaneutrale. Det indebærer, at alle leverandører baseret i Europa skal overgå til vedvarende energi.

Se også:  Nu kan du reparere din egen iPhone - Apple giver adgang til reservedele

Et af Skandinaviens største solcelleanlæg blev færdigopført tidligere på sommeren og driver Apples datacenter i Viborg, og det er det første solenergiprojekt, der er gennemført uden offentlige støtte.

Ren energi hos leverandør

Leverandøren Varta med base i Tyskland har i denne uge forpligtet sig til at fremstille Apple-produkter ved brug af 100 procent vedvarende energi. Over hele Europa arbejder Apples leverandører henimod løsninger om brug af ren energi til fremstilling af Apple-produkter, bl.a. Henkel og tesa SE, der også er baseret i Tyskland, DSM Engineering Materials med base i Holland, STMicroelectronics i Schweiz og Solvay i Belgien. Disse løsninger omfatter DSM’s aftale om køb af vindkraft i Holland og STMicroelectronics’ solcellecarport i Marokko. Virksomheder som Solvay udvider nu deres brug af vedvarende energi til at omfatte et større udvalg af aktiviteter efter at have tilsluttet sig Apples Supplier Clear Energy Program for fem år siden.

Apple lancerede programmet i oktober 2015 med det formål at hjælpe leverandører med at mindske energiforbruget og overgå til 100 procent vedvarende strøm. Siden lanceringen har 72 produktionspartnere i 17 forskellige lande forpligtet sig til at anvende 100 procent vedvarende energi i fremstillingen af Apple-produkter. Når alle Apples leverandørprojekter er gennemført, vil disse forpligtelser forhindre, at over 14,3 millioner metriske tons CO2e udledes årligt, hvilket svarer til at fjerne over 3 millioner biler fra vejene hvert år.

Se også:  Så meget reducerer du klimaaftrykket, hvis du beholder din mobil et par år længere

Det 45.000 kvadratmeter store Apple-datacenter i Viborg, der tilbyder netværkssupport og datalagring til sine brugere i hele regionen, er nu i drift. Datacentret er med til at drive Apples App Store, Apple Music, iMessage, Siri og andre tjenester i Europa, som udelukkende benytter vedvarende energi fra lokale projekter.

I lighed med alle Apples datacentre drives virksomhedens datacenter i Viborg af 100 procent vedvarende energi.

Vindprojektet i Esbjerg følger efter den nylige færdiggørelse af et af Skandinaviens største solcelleanlæg, beliggende i Thisted, der er det første danske solenergiprojekt opført uden brug af offentlige midler. Både vindmølle- og solenergiprojektet understøtter Apples nyligt opførte datacenter i Viborg, som drives 100 procent af vedvarende energi. Apple udvikler begge projekter i partnerskab med European Energy.

Viborg Datacenter havde over 600 specialister på stedet dagligt under opførelsen, og mange danske virksomheder deltog i udviklingen. Datacentret drives nu af et team af dataspecialister, teknikere og en vedligeholdelses- og sikkerhedsstab, og mange af dem er rekrutteret fra lokalområdet.


TAGS
Apple
Grøn Energi
klima
miljøvenlig

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S