Apple AirPort Extreme Base Station

Apple AirPort Extreme Base Station

Share

Et klassisk Apple-produkt på langt de fleste områder. Alt føles lækkert at se på og røre ved, lige fra indpakningen og over til den minimalistiske kvadratiske og samtidig dog afrundede form.

Det skal med det samme aflives, at der skulle være noget specifikt ved denne router, eller at den kræver en Mac for at opnå optimalt resultat.

Tilslutningen er lige let, uanset om det er Mac eller Windows-baserede computere, der skal anvendes sammen med den. Som på hovedparten af routerne her i testen anvendes der interne antenner, Airport Extreme Base Station virker derfor meget diskret i rummet. Den har en meget høj waf (wife acceptance factor), man vil nærmest ikke lægge mærke til den i hjemmet.

At denne router samtidig er en glimrende trådløs router, gør kun tingene bedre. Man behøver absolut ikke være inkarneret Apple-fan for at finde denne router god. Lidt atypisk for denne slags routere er der dog blot tre 1Gbit/s lan-porte i stedet for de fire, som de andre deltagere har. Som alle routere i testen har denne router en usb-port, der tillader tilslutning af eksterne drev, printere med videre til deling over netværket.

Der er også mulighed for gæstetilslutning til internetbrug uden mulighed for at tilgå det lokale netværk. Opsætningen af routeren foregår gennem det medfølgende AirPort-utility. Om det er en vanesag eller ikke, vides ikke. Men her virkede Apples brugerinterface ikke så overlegent intuitivt og informerende i forhold til de andre deltagere, som vi er vant til med Apples produkter.

Routeren havde en god hastighed på 2,4GHz-båndet på 3,5 meter, uden at den var i toppen, den faldt noget til 6,5 meter. Hastigheden på 5GHz-båndet var til gengæld blandt de bedste på såvel 3,5-meters afstand og 6,5 meter, hvor hastigheden næsten blev holdt.

Apple <a href="http://www.altomdata.dk/tags/airport" title="Mere indhold om airport">AirPort</a> Extreme Base Station
  • Rækkevidde
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris

Alt om DATA siger

Flot trådløs router, der samtidig leverer varen. Den er fornuftigt hurtig over 2,4GHz-båndet og rigtig hurtig over 5GHz-båndet. Samtidig er der næsten ingen jitter, og den mister ikke hastighed ved belastning.

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
Apple iPhone 7 32GB priser
Del denne