Home » Printer » App-venlig labelprinter får styr på rodet
App-venlig labelprinter får styr på rodet

App-venlig labelprinter får styr på rodet

Share

En labelprinter er et produkt, som du sagtens kan undvære – lige indtil du har prøvet at have én stående på skrivebordet

For præcis et år siden blev der sat et punktum i et langt kapitel i teknologiens historie: Produktionen af skrivemaskiner i Europa stoppede. Brother trak stikket ud af sin fabrik i England, selvfølgelig fordi efterspørgslen efterhånden blev for svag.

Men hvorfor skulle det vare så længe? En del af forklaringen er nok, at selv i disse digitale tider kan en skrivemaskine være praktisk til fragtbreve og andre formularer med gennemslag – samt ikke mindst etiketter eller labels, som de nu hedder på godt dansk.

Mere plads på skrivebordet

Min egen håndskrift egner sig bedst til maskine, som min første chefredaktør tørt konstaterede. Derfor beholdt jeg en skrivemaskine, længe efter at jeg var blevet computerejer med printer og det hele. Jo, jeg ved godt, at man kan købe A4-ark med selvklæbende etiketter og bruge skabeloner i Word, men hvad gør man så med de resterende 23 ud af 24 labels på et ark, når man bare lige skulle bruge én?

Derfor var jeg hurtigt fremme med kreditkortet, da jeg omkring 1990 så en dedikeret labelprinter i et amerikansk pc-magasin. Dens fodaftryk var på størrelse med en lille lommeregners, og den printede etiketter på 28 x 89 mm – nok til adresser og identifikation af de disketter, som jeg afleverede artikler på.

Se også:  Få styr på kabelrodet – ny labelprinter med ny laminerende tape

Bedst af alt fulgte der lidt software med labelprinteren, så jeg kun skulle skrive eller importere en adresse én gang, ligesom jeg kunne opdele mine labels i f.eks. kunder, leverandører, familie, klodsekasser osv.
Efter denne åbenbaring har jeg aldrig set mig tilbage.

[pt id=’2029229′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Hverken computer eller kabel er påkrævet når du lige har brug for en label til at holde styr på din værktøjssamling eller bare ungernes tøj i skabet. En gratis app på din smartphone eller tablet og en trådløs Wi-Fi-opkobling er nok.”‘]

Hverken computer eller kabel er påkrævet, når du lige har brug for en label til at holde styr på din værktøjssamling eller bare ungernes tøj i skabet. En gratis app på din smartphone eller tablet og en trådløs Wi-Fi-opkobling er nok.

Brothers professionelle labelløsninger

Grundlæggende er en Brother QL-7xx en termoprinter, som bruger specialpapir eller folie, der kan fås med faste mål eller i endeløse baner.
Topmodellen QL-720NW er skabt til virksomheder, fordi den ud over USB har både trådløs og kablet netværksopkobling samt noget så oldnordisk som en RS-232C serielport.

Ydermere kan du downloade en iOS/Android-app og designe og printe labels fra din smartphone eller tablet.

Den medfølgende software omfatter skabeloner til de fleste typiske situationer, men du kan også printe fra almindelige pc-programmer som Word, Excel, PowerPoint osv. Det er nok at markere en tekst og vælge ”Brother P-touch” under ”Tilføjelsesprogrammer”.

Se også:  HP OfficeJet Pro 8022e [TEST]: Brugervenlig printer til den lille virksomhed

Udvalget af labels er intet mindre end enormt. Min favorit er den store shipping-label på 62 x 100 mm, som passer til breve, navneskilte og klodsekasser, men udvalget af endeløse baner, bl.a. på klar eller gul folie, skal jeg have udforsket nærmere – næste gang jeg skal have mere orden i tingene.

Labels kommer på store spoler med holdere, som gør det umuligt at vende dem forkert. Det tager omkring 20 sekunder at skifte rulle, så der er ingen grund til at klamre sig til en enkelt størrelse. Priserne er ikke afskrækkende i forhold til at købe selvklæbende labels på ark.

[pt id=’2029230′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”QL-720NW har tilslutninger til alt fra mainframes til smartphones. På bagpanelet er der kablede porte til RS-232C ethernet og USB og Wi-Fi understøttes også.”‘]

QL-720NW har tilslutninger til alt fra mainframes til smartphones. På bagpanelet er der kablede porte til RS-232C, ethernet og USB, og Wi-Fi understøttes også.

Lynhurtig udskrivning

I forhold til min QL-550 fra 2005 er QL-720NW lynhurtig – faktisk næsten for hurtig. Den skriver med en hastighed på op til 150 mm/s, svarende til 93 standard adresselabels i minuttet, hvad der er fint til erhvervsbrug.

En enkelt label kommer så hurtigt ud, at printeren ikke bør stå for tæt på bordkanten, med mindre du vil have ekstra motion på jobbet. Derfor kan det være smart at slå den automatiske kniv fra.

Brothers termopapir falmer ikke nær så hurtigt som supermarkedets kasseboner, men selv når det ikke er udsat for sollys, begynder det at blive let brunligt efter et par år.


Brother QL-720NW
  • Udskrifthastighed
  • Udskriftkvalitet
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

Brother QL-720NW er en lynhurtig, professionelt orienteret labelprinter med en tilsvarende pris, men forholdsvis lave driftsomkostninger. Netværksopkoblingen gør den umiddelbart tilgængelig for mange brugere, og iOS/Android-app’en er en smart feature. Meget stort udvalg af papir- og folielabels i faste mål og endeløse baner.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Brother
Labelprinter
printer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S