Home » Skærm » AOC Q2778VQE [TEST]: Fokuseret QHD-skærm til overkommelig pris
AOC Q2778VQE [TEST]: Fokuseret QHD-skærm til overkommelig pris

AOC Q2778VQE [TEST]: Fokuseret QHD-skærm til overkommelig pris

Share

Uanset hvor sjovt det er at teste den nyeste og mest sofistikerede hardware, så er det også spændende at se, hvor meget kvalitet man kan få for pengene, når det ‘overflødige’ skæres bort

Ofte kigger vi på det sidste nye, og tit er det hardware, der rykker ved grænserne for hvor avanceret og eksklusivt, et produkt kan fremstå. Det er altid interessant, og det er tilmed lettere at få testprodukter i denne kategori, da producenterne udvælger, hvilke af deres produkter, de vil udlåne som testeksemplarer.

Virkeligheden er, at de fleste af os mere end skeler til prisen, når nyt it-udstyr indkøbes. Man kan have sine ‘kæpheste’, hvor prisen er mindre betydningsfuld, men ofte vil vi gerne have så meget udstyr for pengene som muligt.

Back to basics

AOC Q2778VQE fremturer ikke med en paneltype, der stiller de bedste billedegenskaber i sigte i alle eventualiteter, i stedet anvendes der et ganske almindeligt TN-panel.Skærmen er heller ikke et æstetisk vidunder sammenlignet med den tendens, som går igen i snart sagt alle lidt dyrere skærme. Her får du ikke skærmrammer, der er så tynde, så skærmen nærmest ser ud til at flyde frit i rummet.

Se også:  5 fede skærme til alle spil

I stedet har denne computerskærm en meget blank sort skærmramme i plast af en vis tykkelse. Det virker ikke så eksklusivt, og der vil kunne forekomme tydelige reflektioner af omgivelserne i skærmrammen. Ergonomi er heller ikke et videre salgspunkt her, skærmen kan vippes frem og tilbage, der er ikke højdejustering eller mulighed for at dreje skærm og så fremdeles. Det skal siges, at langt de fleste må forventes at være tilfreds med den tilbudte arbejdsstiling.

Noget for pengene

Den gode nyhed er, at du med AOC Q2778VQE slipper yderst billigt for en 27″-skærm med WQHD-opløsning. Den anden gode nyhed er, at der ikke er sparet på tilslutningsmuligheder. Her kan man benytte sig af DisplayPort, HDMI, DVD-D samt endelig VGA. Et yderligere plus er, at kablerne til såvel DisplayPort, DVI-D samt VGA er inkluderet.

Se også:  BenQ BL2581T [TEST]: Ergonomiske business-skærme

Til gengæld er er der ikke indbyggede højttalere, eller webkamera, som der kan være i dyrere modeller. Er man ligeglad med dette får man til gengæld utroligt meget skærm for pengene. Som sagt benyttes der et TN-panel, det sætter i sagens natur en øvre grænse for, hvor naturtro en farvegengivelse man kan forvente. Skulle man være i tvivl om paneltypen, kan man se det på skærmens betragtningsvinkler.

Her vil man opdage de typiske farveskift, man forbinder med TN-panler, når de betragtes fra siden eller set oppefra. Til gengæld kan man glæde sig over skærmens semimatte overflade, der selv i direkte belysning ikke genspejler omgivelserne i skærmbilledet.

AOC Q2778VQE
  • Billedekvalitet
  • Features
  • Elforbrug
  • Pris
4

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»AOC Q2778VQE leverer virkelig god billedkvalitet og farvehåndtering versus pris. En af de billigste WQHD-skærme, der dog såvel er lysstærk og detaljeret. En rigtig god allround-skærm, hvor man får meget computerskærm for sine penge.«

Nøgletal
Pris: 2149 kr.
Skærmstørrelse: 27”
Skærmopløsning: 2560 x 1440 pixel
Farvedybde: 16,7 mio farver
Kontrastniveau: 1000:1
Responstid: 1 ms
Lysstyrke: 350 cd/m2
Betragtningsvinkler: 170° V / 160° H
Tilslutninger: DisplayPort, HDMI, DVI-D, VGA

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AOC
skærm
wqhd

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S