Home » Skærm » AOC PDS241 Porsche Design [TEST]: Klassisk sportsvogn inspirerer monitor
AOC PDS241 Porsche Design [TEST]: Klassisk sportsvogn inspirerer monitor

AOC PDS241 Porsche Design [TEST]: Klassisk sportsvogn inspirerer monitor

Share

Hvor meget kvalitet gemmer der sig bag denne flot designede skærm med det lovende tilnavn: AOC PDS241 Porsche Design?

Her er en nyhed, der udfordrer konventionen om, at en computerskærm absolut skal være en uinteressant, rektangulær tingest. AOC PDS241 er et stykke fremragende design, der ligefrem pynter på kontoret.

Som navnet antyder, så er skærmen et resultat af et samarbejde mellem AOC og det berømte designfirma Studio F. A. Porsche, datterselskab af den legendariske bilproducent.

Designet er ganske vist opsigtsvækkende, men det er specifika-tionerne ikke: AOC PDS241 Porsche Design har en 1080p full HD IPS-skærm med 60 Hz opdateringshastighed og en ret beskeden størrelse på 23,8 tommer (der findes også en version på 27 tommer: AOC PDS71).

Denne computerskærm vil ikke dominere hele skrivebordet, og den vil nok heller ikke appellere til gamere, som generelt forlanger hurtigere opdateringshastighed og højere opløsning.

Så vi har altså en ikke særligt blæret skærm i blæret design? Det lyder som en identitetskrise. Og dog, for selvom designet er i top, er prisen det langt fra. 1700 kroner koster modellen, og så kan man måske bedre leve med de manglende topklasse-specifikationer.

Se også:  AOC CQ32G2SE [TEST]: Prisstærk gamingskærm leverer varen
Pynter på skrivebordet

Der er ikke mange konkurrenter, der kan måle sig med AOC PDS241 Porsche Design, når det kommer til udseendet. Vi taler om et virkeligt flot stykke elektronik, der vil få næsten alle skriveborde til at se bedre ud. Rammen er helt utroligt lille (AOC omtaler skærmen som ”uden ramme”, og selvom det ikke er helt rigtigt, så er det tæt på), og med en dybde på kun 5,2 mm har AOC PDS241 et umiskendeligt minimalistisk udtryk.

Underkanten er større, sølvpræget og her finder man AOC’s logo – som også kan ses på bagsiden. Porsches logo ser man først, når man tænder for skærmen. Den nederste tredjedel af skærmen buler lidt ud for at give plads til elektronikken, men alt i alt er det en imponerende slank sag.

Se også:  Professionelle 4K-skærme til stærke priser

En del af prisen for den tynde krop er, at strømstik og HDMI-port gemmer sig i en såkaldt ”breakout box”, der forbindes til skærmen med et microHDMI-kabel, som indeholder både strøm og signal. Boksen er ikke decideret lille, men den er i samme sølvdesign som resten af skærmen og ser ikke så slem ud. Og så kan den ret nemt gemmes væk, hvilket man må formode er ideen.

Funktionerne er skrabede. Der er kun én HDMI-port. Der er ingen indbyggede højttalere. Én enkelt knap på undersiden af skærmen styrer hele betjeningen. Det lyder elegant, men er i virkeligheden besværligt.

Foden fortsætter skærmens børstede sølvlook med en meget simpel og elegant drejende form, der giver en behagelig asymmetri til helhedsindtrykket. MicroHDMI-porten sidder for enden af foden.

AOC PDS241
  • Kvalitetsudtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Skærm: 23,8”, 16:9, 1920 x 1080
Tilslutninger: 1 stk. HDMI
Størrelse 54,1 x 41,6 x 17,9 cm
Vægt: 3,15 kg.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AOC
computerskærm
monitor
Porsche Design

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S