Home » Sikkerhed » Antivirus til biler på vej
Antivirus til biler på vej

Antivirus til biler på vej

Share

Panasonic og Trend Micro går sammen om at udvikle cybersikkerhedsløsning til biler med netforbindelse

Panasonic Corporation og Trend Micro Incorporated lancerer i dag et samarbejde, hvor de to virksomheder i fællesskab vil udvikle en cybersikkerhedsløsning, som kan afsløre og forhindre cyberangreb rettet imod selvkørende biler og biler med netforbindelse.

Målet med samarbejdet er at skabe høj sikkerhed i selvkørende biler og biler med netforbindelse ved at udvikle en løsning, som kan afsløre og forhindre angreb på elektroniske kontrolenheder, som kontrollerer færdselsmanøvrer, som fx acceleration, styring og opbremsninger, samt indbyggede infotainmentsystemer, som fx navigationssystemer og telematikenheder.

Reel risiko

Risikoen for, at hackere overtager styringen og bremsesystemerne i biler ned netforbindelse, er reel. Nye sårbarheder bliver opdager dagligt, og de udgør en risiko for, at hackerne skal udnytte dem via nettet.

Se også:  Mystisk hacker-adgang i bundkort afsløret efter seks år

Det er derfor vigtigere end nogensinde at udstyre hver enkelt bil med sikkerhed, men også at analysere nye angreb ved løbende at overvåge bilens systemer fra clouden og benytte resultaterne til at beskytte alle biler imod cyberangreb.

To stærke teknologier forenes

Samarbejdet tager udgangspunkt i Panasonics Control Area Network intrusion detection and prevention technology og Trend Micro IoT Security. Panasonics teknologi kan afsløre enhver uautoriseret kommando, som bliver sendt til ECU’er, som kontrollerer kørslen, mens Trend Micro IoT Security, som gør brug af Trend Micros globale sikkerhedssystemer og -ekspertise som fx malwareanalyse, vil blive installeret på IVI-enheder, eksempelvis navigationssystemer, for at afsløre angreb, som forsøger at udnytte sårbarheder via internettet.

Se også:  Prisen på forsikring mod hackerangreb tordner i vejret

Samarbejdet betyder, at angreb, som identificeres af begge teknologier, bliver sendt videre til en analyseplatform i clouden, som afslører og blokerer mistænkelig trafik.

Udviklingsarbejdet gør det muligt at skabe en løsning bestående af systemer, som sidder i bilerne og befinder sig i clouden, og som kan forhindre cyberangreb på selvkørende biler og biler med netadgang. Panasonic og Trend Micro vil samarbejde om udviklingen og har som mål at have en kommerciel version klar efter 2020.


TAGS
antivirus
selvkørende biler
Trend Micro

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S