Home » TV » Antallet af danske tv-kanaler sætter ny rekord
Antallet af danske tv-kanaler sætter ny rekord

Antallet af danske tv-kanaler sætter ny rekord

Share

Aldrig har danskerne haft så mange nationale tv-kanaler at vælge mellem som nu. Efter lanceringen af TV 2 Fri den 5. maj kan en tv-seer få adgang til ikke mindre end 27 landsdækkende danske kanaler

Antallet af kanaler er nordisk rekord ikke blot set i forhold til indbyggertal, men også i absolutte tal. Norge har 20 nationale tv-kanaler, mens Sverige har 26 ifølge de seneste tilgængelige oplysninger.

Vicedirektør Ulf Lund, der er ansvarlig for YouSees programudbud, betegner det som enestående, at et land med blot 2,6 millioner husstande har et så stort tv-udbud.

”Tallene viser, at vi har en blomstrende tv-industri herhjemme, og det er oplagt, at udbuddet ikke kun er blevet bredere, men også markant bedre. Det er tankevækkende, at det blot er 25 år siden, at DRs monopol blev brudt, og vi fik den anden landsdækkende tv-kanal på dansk. Vi har i gennemsnit fået en ny kanal hvert år siden,” siger han.

Se også:  Få en Sonos-højttaler for kun 299 kroner i nyt YouSee-abonnement

DR og TV 2 er de dominerende tv-stationer med hver seks kanaler. Viasat med bl.a. TV3 har fem, mens SBS, hvis hovedkanal er Kanal 5, har fire kanaler. Bonnier, som er den senest tilkomne nordiske broadcaster, har to kanaler. Dertil kommer en række mindre kanaler målt i seertal, eksempelvis DK4.

”Salget af tv i pakker har spillet en vigtig rolle i denne udvikling, for det har medvirket til at sikre det økonomiske grundlag for nye kommercielle kanaler. Men der er også tale om en generel tendens, hvor tv ikke længere er ’one size fits all’, og der er langt flere seere til smalle eller nicheprægede kanaler,” siger Ulf Lund.

Se også:  Billigere digital tv-pakke med streaming og klassisk tv - nu åbner YouTv

I takt med væksten i antal tv-kanaler har forbruget også spredt sig til rekordmange tv-kanaler. I dag skal der blandt YouSee-kunderne hele 26 tv-kanaler til for at dække 90 pct. af seertiden. For ti år siden kunne blot 13 kanaler dække 90 pct. af tv-seningen.


TAGS
tv-kanaler
Yousee

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S