Home » Erhverv » Ansatte fører an i digital revolution på arbejdspladsen
Ansatte fører an i digital revolution på arbejdspladsen

Ansatte fører an i digital revolution på arbejdspladsen

Share

Nye data viser, at mange virksomheder i øjeblikket gennemgår en digital omstilling, hvor introduktionen af nye apps og værktøjer kan aflæses direkte på bundlinjen. På trods af dette, mener mange ansatte dog, at deres arbejdsgivere er for sløve til at stille den nyeste teknologi til rådighed og er derfor i stor stil selv begyndt at investere i løsninger for at kunne arbejde effektivt på farten

I dag offentliggør den amerikanske it-gigant VMware deres årlige rapport om brugen af teknologi på den moderne arbejdsplads og digitaliseringens betydning for virksomheders forretning. Resultaterne viser, at både it-chefer og ansatte mener, at virksomheden kan opnå store forbedringer ved at investere i digitale teknologier og apps. Fx er medarbejdere næsten fem gange så tilbøjelige til at angive en forbedring i deres egen produktivitet, når de har adgang til de digitale apps og services, som de foretrækker samtidig med, at de bruger 16 procent mindre tid på manuelt arbejde.

Den øgede digitalisering og mobilitet har også direkte indflydelse på virksomhedens bundlinje: næsten 9 ud af 10 it-chefer (87 procent) mener således, at virksomhedens omsætning kan stige med fem procent over tre år, hvis medarbejderne får stillet den nødvendige teknologi til rådighed. Muligheden for at arbejde på farten øger også samarbejdet på tværs af organisationen med 15 % i forhold til de traditionelle medarbejdere, der er bundet til deres skrivebord.

Se også:  Kanonstart for it-branchen i 2021
De ansatte driver udviklingen selv

Der er tydelige tegn på, at det er medarbejderne selv, der står bag denne digitale revolution, hvor de køber deres egne applikationer til brug på arbejdspladsen. Således viser rapporten at en ud af fem nye apps i virksomheden, er introduceret af medarbejderne selv. Dette hænger sammen med en tydelig forskel mellem it-afdelingens og de ansattes opfattelse af deres arbejdsplads evne til at gøre den nyeste teknologi tilgængelig.

Eksempelvis mener hele 72 % af it-cheferne, at deres egen virksomhed er førende, når det kommer til at stille den nyeste teknologi til rådighed, mens kun 42 % af medarbejderne mener det samme. Tilsvarende angive 47 % af it-cheferne, at de ansatte har adgang til de rette digitale apps og værktøjer til at udføre deres arbejde, mens kun 24% af medarbejderne siger det samme.

“En af de mest markante forandringer i erhvervslivet i de senere år har været processen, hvor kraftfulde teknologier er flyttet fra it-afdelingen over i hænderne på medarbejderne, hvor de mange apps og løsninger nu bliver en afgørende del af de ansattes hverdag og mulighed for at udføre deres arbejde ” siger Lars Bo Klausen, landechef for VMware i Danmark. “Virksomhedernes evne til at skabe en moderne, digital arbejdsplads, hvor medarbejderne kan arbejde på farten og altid har adgang til den nødvendige information uanset hvor og hvornår de har brug for den, vil være afgørende for forretningens fremtidige succes og virksomhedens mulighed for at fastholde produktive og engagerede medarbejdere.”

Se også:  Data tiltrækker flere data – skyen bliver hybrid
Brug for kulturelle ændringer

For at opnå en effektiv og vellykket overgang fra det traditionelle kontor, hvor medarbejderne kun kan arbejde fra deres skrivebord til den digitale arbejdsplads, er det nødvendigt at give medarbejderne let adgang til digitale apps og ressourcer. Disse løsninger skal have medarbejderen i centrum og kan bruges til alt lige fra videndeling til samarbejde med kolleger eller projektledelse. Dette kan kun lade sig gøre gennem en stærk kombination af medarbejderinitiativ koblet med tillid fra ledelsen, der sammen skaber en digital transformation, som også har en positiv indflydelse på virksomhedens bundlinje.

TAGS
apps
erhverv
VMWare

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S