Home » Smart hjem » Animus Heart [TEST]: Svag hjertepuls i det smarte hjem
Animus Heart [TEST]: Svag hjertepuls i det smarte hjem

Animus Heart [TEST]: Svag hjertepuls i det smarte hjem

Share

Animus Heart vil være livsnerven i det smarte hjem, som forbinder alle dine internetopkoblede enheder. Men det er en type produkt, der efterhånden virker lidt overflødigt, og funktionaliteten lader en del tilbage at ønske

Tanken er rigtig god og sympatisk. Det har været lidt af en jungle at finde rundt i forskellige smart home-platforme og få produkter til at tale sammen på kryds og tværs, da alle har kørt deres egne lukkede systemer. En enhed, der kunne samle det hele og give en fælles indgang til dit smarte hjem, er derfor noget, der i den grad har manglet.

Styr det hele fra én app

Det er netop, hvad Animus Heart er. Der er tale om en lille hub, du kobler på dit netværk (du skal bruge kabel under opsætning, derefter kan den køre på Wi-Fi). Når det er gjort, kan du forbinde dine smart home-enheder til Animus Heart via mobilappen. Den understøtter alle de mest udbredte producenter – Hue, IKEA, Sonos osv.

Se også:  Billigere termostater fra tado° - nyt starter kit får dig nemt igang

Man skal dog lige være opmærksom på, at hvert produkt har sin egen opsætningsprocedure, og nogle kan være lidt mere kringlede end andre. At få forbindelse til IKEA Trådfri kræver eksempelvis, at du resetter dine enheder og installerer dem forfra.

Når det hele er sat op, har du således en fjernbetjening, hvorfra du kan styre alle dine enheder. Du kan oprette etager og værelser og fordele dine enheder efter deres placering, så du har et komplet overblik over hjemmet. Foruden mobilappen er der også mulighed for at tilgå systemet fra en webbrowser.

Kluntet automatisering

Som det hører sig til i et smart home, er der selvfølgelig mulighed for at automatisere. Enhederne kan aktiveres på bestemte tidspunkter eller når der forekommer særlige hændelser hos et af de andre produkter. Man kan lave relativt avancerede automatiseringer, hvor ikke bare én hændelse, men kombinationer af flere, aktiverer én eller flere funktioner. Det er nogenlunde nemt at gå til, dog er det teknisk set lidt kluntet skruet sammen.

Se også:  Et væld af smarte pærer fra WiZ - kræver ingen hub

Appen er nogle sekunder om at reagere, når du trykker ”+ new automation”, men automatiseringen oprettes ikke desto mindre i baggrunden (den gemmer dem, selvom du ikke har oprettet nogen handlinger i dem). Det resulterede i en masse tomme automations, da vi utålmodigt trykkede igen, uden vi kunne se, at der skete noget.

Svært at se pointen

Trods småknaster som dette giver Animus Heart et okay overblik over det smarte hjem samt nogenlunde nem styring af dine enheder. Den havde været en sand åbenbaring for blot et par år siden. Men efter Google Home og Apple HomeKit for alvor er begyndt at brede sig, er nødvendigheden af et eksternt system ikke så stor (Google Home og Apple HomeKit kan faktisk integreres med Animus Heart – det giver blandt andet mulighed for stemmestyring – men det er lidt svært at se, hvad man så skal bruge Animus til).

Animus Heart
  • Features
  • Ydelse
  • Brugervenlighed
  • Pris
2.5

Summary

Alt om DATA siger:

»Vi skal ikke kunne udelukke, at der findes brugsscenarier, hvor Animus Heart vil være den ideelle løsning, men som smart home-markedet ser ud i dag, virker det mest som et overgangsprodukt, der har haft sin tid.«

Nøgletal:

Pris: 1395 kr.
Kompatibilitet: iOS, Android, Web
Cpu: 1,2 GHz quad core-processor
Hukommelse: 1 GB ram
Lager: 16 GB
TIlslutninger: Wi-Fi 2,4 GHz, 433 MHz LAN, Bluetooth, USB
Tilslutninger: Z-Wave Plus m. S2-
sikkerhed, Philips Hue, IKEA Trådfri

TAGS
Animus Heart
Hub
smart hjem
smart home

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S