Home » Mobiltelefon » Android stormer frem
Android stormer frem

Android stormer frem

Share

Markedsdominans synes dog ikke nært forestående

Ifølge flere markedsanalysevirksomheder stormer Android operativsystemet, som Google står bag, ikke uventet frem og erobrer markedsandele.

Således spår såvel markedsanalysevirksomhederne iSuppli samt Strategy Analytics, at salget af enheder med Android OS vil overgå den hidtidige himmelstormer iPhone en gang i løbet af året 2012.

Apples iPhone har enorm succes på grund af en solid blanding af markedsføring, geniale brugervenlige løsninger og et godt stænk design. Da Apple anvender sit eget iOS på sine smartphones, er der derfor langet mange enheder over disken med dette mobile operativsystem.

Nu ser det altså ud til, at salget af Android-baserede enheder vil overgå iPhones i solgte antal i 2012, hvis ellers markedsanalysevirksomhederne har ret. Markedsanalysevirksomheden iSuppli vurderer, at Android vil sidde på 19,4 procent af markedet for smartphones om to år, mens Apple vil sidde på 15,9 procent.

Således anslår iSupply, at der vil være godt 75 millioner smartphones baseret på Android på verdensplan om to år. Dette kan suppleres med udtalelser fra Googles Administrerende direktør Eric Schmidt, der påstår, at der for tiden aktiveres 200.000 Android enheder hver dag mod 65.000 hver dag i begyndelsen af dette år.

Se også:  Vild billigmobil: Gigantisk batteri og 48 MP kamera for lidt over en tusse

Skulle man tage det for gode varer, kunne det tyde på en sort fremtid for de to mobile operativsystemer Symbian og Blackberry med oprindelse i henholdsvis Nokia og RIM.

Nu er det således, at smartphone-markedet trods den store udvikling endnu ikke udgør en særlig stor del af det samlede salg af mobiltelefoner. Derfor vil det ifølge Alex Spector fra førnævnte Strategy Analytics vare endnu et stykke tid inden, at Android vil kunne udfordre Symbian som det dominerende mobile OS til mobiler, takket være det massive markedsandele Symbian har i dag på verdensplan.

Tidligst i 2015 vurderer han, at Android vil kunne true OS giganten Symbian, og at iOS samt Android derfor vil sloges om pladserne to til tre og ikke tronen indenfor mobile OS.
Alligevel er det imponerende at Android ifølge iSuppli vil vokse til at have en markedsandel på 22,8 procent af det stadigt voksende smartphone marked i 2014 med afsæt i 2,7 procent i 2009.

Se også:  Asus ZenFone 7 har stort batteri, stærk processor og tredobbelt flipkamera - her er prisen

Netop her har Symbian og Blackberry operativsystemerne et problem. Begge har haft svært ved at vinde indpas for alvor på smartphoneområdet, der på mellemlang sigt sandsynligvis vil udgøre hovedparten af alle mobiltelefoner.

Carl Howe, der er direktør for markedsanalysegruppen Yankee Group, maner dog til forsigtighed i sammenligninger mellem Android og resten af markedet for smartphones.

Android er ikke producentafhængig som iOS, Blackberry og Nokias smartphone løsninger er det. Han foreslår, at man i stedet sammenligner mellem telefoner fra bestemte producenter for at undgå at sammenligne æbler med pærer.

Uanset hvilken målestok vi anvender, er der ingen tvivl om, at Android OS og iOS vil presse især Nokia for markedsandele. Hvis ikke telefongiganten snart tager skeen i den anden hånd og udvikler brugervenlige smartphones, som brugerne efterspørger i et større målestok end på nuværende tidspunkt, vil de to rebeller æde sig ind på Nokias samlede markedsandele for mobile enheder på verdensplan.


TAGS
Android
mobile operativsystemer
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S