Home » Mobiltelefon » Android 12 nærmer sig – nu kommer detaljerne
Android 12 nærmer sig – nu kommer detaljerne

Android 12 nærmer sig – nu kommer detaljerne

Share

Googles kommende opdatering af Android er rykket et stort skridt nærmere med lancering formentlig i september. Men hvad betyder det for dig?

Tre milliarder mobilbrugere er i dag på Android, så ændringer i verdens mest udbredte styresystem har betydning. Flere opdateringer gennem årene har indeholdt få ændringer. Android 12, som vi forventer frigivet i august-september, er en undtagelse og anses for at være den største forandring siden Android 5 (Lollipop).

En af de mest markante nyheder er Material You, som ikke alene giver systemet en større visuel overhaling. Det bliver også muligt for brugerne at ændre blandt andet farver, baggrunde og størrelsen på elementer.

De visuelle ændringer omfatter tilpasning af farver og temaer, så baggrunden på din skærm, for eksempel et foto, påvirker udvalget i farvepaletten på tværs af Android 12. Det kan være låseskærm, widgets, notifikationspanel eller andre ting.

Hold øje med privatlivet

Android 12 har også fokus på privatlivet. Med Privacy Dashboard kan du holde øje med, hvornår apps har adgang til din smartphones kamera, mikrofon og lokations-bestemmelse.
Opgørelsen vises som en form for tidslinje.

Se også:  Telenor lukker endegyldigt ned for 3G - nu skal det være ren 5G

Er du mindre interesseret i at blive fulgt nøjagtigt af en given app, bliver det med Android 12 muligt at skifte fra præcis position til anslået position. Du får også nemmere adgang til at slå mikrofon og kamera fra.

Med App Hibernation kan du lægge bestemte apps i dvale, mens Private Computer Core holder dine oplysninger private for forskellige funktioner såsom stemmeoptageren Live Caption.

Lås bilen op med Android 12

Blandt de mere jordnære funktioner kommer (måske) muligheden for at låse bilen op med din Android 12-smartphone via NFC og dele virtuelle bilnøgler med andre.

Med Android 12 skulle det også bliver muligt at game, samtidig med at spillet hentes ned. Et spil på 127 MB, der downloades fra Google Play, kan for eksempel aktiveres og spilles efter 20 sekunder.

Se også:  Smartphones [STORTEST]: Topkvalitet til billigere penge

Android 12 giver også mulighed for nemt at skifte netværk med et længere tryk på ”Internet Quick Setting”, i stedet for at skulle langt ned i indstillingerne. Du kan også hurtigt dele af kodeordet til netværket med andre enheder.

Ikke alle får Android 12 samtidig

Blandt de første til at modtage Android 12 er ejere af Google Pixel-enheder. Tommelfingerreglen er, at opdateringen først frigives til flagskibs-modellerne, derefter vil modeller lidt længere nede af prisstigen få adgang. Formentlig et par uger senere.

Siden starten af 2021 har Android 12 været ude i preview- og beta-versioner. I august lanceres den formentlig sidste, Beta 4. Herefter kan vi kun vente på, at opdateringen frigives i en stabil version. Efter planen i løbet af september.


TAGS
4G
5G
Android
Mobiltelefon
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S