Home » Gratis software » Giv dine fotos et kunstnerisk touch
Giv dine fotos et kunstnerisk touch

Giv dine fotos et kunstnerisk touch

Share

AndreaMosaic skaber kunstneriske mosaikker ud af dine billeder

Computeren er først og fremmest et arbejdsredskab for mange. Men den kan også være et værktøj, hvormed selv uerfarne brugere kan skabe kunstneriske værker.

AndreaMosaic 3.32.3 lader dig skabe mosaikker, der tager udgangspunkt i et originalt foto, eksempelvis et portrætfoto. Ideen er så, at programmet sammenstykker et mosaik bestående af andre fotos, således at man opnår et noget mere kunstnerisk foto end det originale.

Enkle krav

Da programmet lød til at være sjovt skulle vi også prøve. Programmet er ganske let at gå til, men inden man går i gang, skal man sikre sig, at man har .NET framework 2.0 installeret på computeren. Uden den virker programmet nemlig ikke. Og så skal originalfotoet være i jpeg format – vi prøvede med gif, men det ville AndreaMosaic ikke acceptere.

Meget alsidig

AndreaMosaic sætter ellers ikke mange begrænsninger for brugerens udfoldelser. Der kan genereres mosaikker i alskens størrelser – A4, A3 og mange mange flere. Opløsningerne går også lige fra 50 point per inch til 300 point per inch – i den mere vante opgivelse i dot per inch svarer det til 300 dpi til 1.800 dpi. Man kan oven i købet selv vælge en helt bestemt opløsning ved indtastning.

Se også:  Lille revolution i .NET – lanceres på virtuel konference i næste uge

Det er også muligt at vælge antallet af tiles, hvilket er antallet af og betegnelsen for de fotos, som anvendes til at genskabe det originale foto. Man kan ligeledes vælge flere forskellige mønstre af tiles, samt hvor stor farveafvigelse, der skal være om nogen. Og endeligt ar det muligt at angive om de anvendte tiles eventuelt kan være roterede og i hvilke grader. Ud over dette råder programmet over flere muligheder for at vælge output-kvalitet m.m. for mosaikken.

[pt id=’2002607′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Den færdige mosaik”‘]

Den færdige mosaik

Lige at gå til

Og så er det ellers lige til at gå i gang. Man vælger et foto i jpg-format, og trækker det ganske enkelt ind over programmet og giver slip. Når dette er gjort vises det valgt foto opdelt i det antal tiles, som programmet er sat til at anvende.

Se også:  Anbefaling: 4 gode gratis-programmer til pc og mobil

Du kan nu se, hvor finmasket det bliver, med de valgte standardindstillingerne. Nu skal de tiles vælges, der skal komponere det originale foto i en ny udgave. Her kan man vælge en mappe med fotos i, og AndreaMosaic fastslår så selv, hvor mange egnede fotos, der er i mappen. I vores tilfælde 273 fotos eller tiles om man vil.

Efter programmet har analyseret de brugbare tiles, kan man generere mosaikken. Det går overraskende hurtigt. Vores mosaik på 3425×4262 pixel blev genereret på under halvandet minut. Efter endt generering gemmer programmet den skabte mosaik i en fil, der hedder det samme som originalen, dog med Mosaic hæftet efter det originale filnavn.

www.andreaplanet.com


TAGS
.Net
AOD Download

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S