Home » Byg selv » AMD vs Intel: Byg en pc med integreret grafik – men hvilken motor er bedst?
AMD vs Intel: Byg en pc med integreret grafik – men hvilken motor er bedst?

AMD vs Intel: Byg en pc med integreret grafik – men hvilken motor er bedst?

Share

Så bygger vi intel-pc’en

Som bekendt har Intel Core i5-11600K figureret i mange byggeprojekter. Det er en af de chips, der er gode at have, og den fører sig frem på stort set alle områder, når det gælder et projekt som dette.

Vi overvejede oprindelig at bruge Core i5-11400 i stedet, men grafikken befinder sig et trin længere nede (HD730 i stedet for HD750).

Hvis vi går højere op med for eksempel Core i7 eller Core i9, vinder vi ikke rigtigt noget set fra et iGPU-perspektiv – bortset fra flere kerner og større udgifter.

Det er interessant – hvis vi går tilbage i tiden fra Sandy Bridge og helt op til den sjette serie af Skylake-enheder, var det nærmest en kliche blandt teknologiskribenter at sige “Medmindre man virkelig har brug for hyperthreading, skal man købe en i5!”.

Se også:  Cpu-krig: Intel slår tilbage mod Apple

Så kom AMD og vendte op og ned på markedet med afsindige kerneantal og hyperthreading over det hele, og det ændrede helt valget af chip.

I dag, hvor AMD’s kerneantal topper, og Intel haler ind og matcher funktionssættene (denne sekskernede enhed har hyperthreading til i alt 12 tråde og mængder af IPC-ydelse oveni), er vi omtrent tilbage til det sted, hvor vi var, i hvert fald angående anbefalinger om Intel. Medmindre man virkelig har brug for de ekstra kerner, er i5-11600K en pokkers god chip.

Den eneste ulempe ved Core i5-11600K i sammenligning med tidligere chips er, at den kræver en ordentlig køler. Og det var netop det, der afgjorde den næste investering – en be quiet! Dark Rock TF 2-cpu-køler. Den holder lav profil, men den leverer særdeles seriøs TDP-udjævning og har en forrygende ventilator.

Se også:  Intel vil generobre chip-tronen med nye processor-generationer

Når vi kombinerer det med et Corsair iCUE 220T RGB-kabinet med tre indgangsventilatorer, et MSI MAG B560M Mortar-bundkort, 16 GB Corsair Vengeance LPX (en gammel ven) og naturligvis 1 TB splinternyt PCIe 4.0 M.2-lager (noget, som vores AMD Ryzen 7 5700G forbløffende nok ikke kan leve op til), får vi en turboladet iGPU-maskine fra Intel, som er ideel til arbejde og lettere gaming, og som koster lige under 7000 kroner.

Er der noget, vi kunne have droppet fra projektet? Naturligvis er der det. Men det vender vi tilbage til senere.

TAGS
AMD
byg selv-computer
intel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S