Home » Byg selv » AMD vs Intel: Byg en pc med integreret grafik – men hvilken motor er bedst?
AMD vs Intel: Byg en pc med integreret grafik – men hvilken motor er bedst?

AMD vs Intel: Byg en pc med integreret grafik – men hvilken motor er bedst?

Share
5 Kort og godt

Hvad er et pc-kabinet uden et bundkort? Ubrugeligt. Lad os derfor få det installeret. For at gøre livet lidt nemmere forbinder vi først cpu’ens hovedkabel fra psu’en. Det sidder i kortets øverste venstre hjørne, og det er svært at have med at gøre, når bundkortet er installeret.

Vi sætter også I/O-skjoldet ind i kabinettet, før vi vinkler bundkortet, så det er parat til at blive skruet på. Der er otte skruehuller til at montere kortet i kabinettet, men det gør ikke noget, hvis nogle af dem er for svære at nå, blot skruerne er jævnt fordelt, og presset ikke kun er i ét hjørne.

Dernæst forbinder vi bundkortets tænd/sluk-kabel til kortets pins nederst. Også det er ret akavet – sådan er det med pc-byggeri, men sjovt er det. Man skal blot være omhyggelig med ikke at bøje nogen pins, for de er temmelig skrøbelige.

6 Strøm på

Vi afslutter byggeprojektet med at tilføje psu’en. Denne Corsair CV450-enhed har én enkelt udgangsport bagtil, hvor alle kablerne kommer fra, og der er derfor ingen uafhængige kabler. Da dette er en lettere opgave uden gpu og AIO-køler, skal vi kun forbinde 24-pin- og USB-kabel, ligesom vi tidligere har forbundet cpu-kablet.

Se også:  Intel i5-11600K [TEST]: Her brillerer Rocket Lake-teknologien

Hverken SATA eller PCIe her. Kabinettet har udmærket kabelstyring bagtil og plads nok bag psu’en til at føre overskydende kabler. Vi sendte de to kabler, vi skulle bruge, gennem nogle gummihuller og fæstnede dem til kortet.

Ved hjælp af fire skruer fastgjorde vi så psu’en på bunden af kabinettet, og så var pc’en parat – næsten. Vi mangler lidt kabelføring med kabinettets velcrobånd, så skal sidepanelerne sættes på og strammes, og til sidst monterer vi pc’ens front.

AMD-computerens dele

AMD Wraith Stealth Cooler: 0 kr.

Der er ikke noget som et godt tilbud, og en gratis køler er lige sagen til dette byggeprojekt, især når man tager prisen på Ryzen 7 5700G i betragtning.

Som standard bliver den leveret med denne imponerende robuste Wraith Stealth-køler. Den spiller virkelig med musklerne og får Intels gamle og uddaterede indbyggede køler til at ligne en brevpresser i sammenligning.

Se også:  Chip-krise: Nu skal der gang i den europæiske halvleder-produktion

Man installerer denne lille fyr ved at fjerne bøjlerne fra bundkortet og bruge den medfølgende bundkort-bagplade og skrue køleren på plads. Det er ikke så smart som hos den be quiet!-køler, der følger med Intel-enheden, men den er gratis!

AMD Ryzen 7 5700G: 2800 kr.

Hovedtemaet på dette trin i projektet er den integrerede AMD-grafikchip, nemlig AMD Ryzen 7 5700G CPU. Denne chip markerer introduktionen af Cezanne Zen 3-APU’erne (7 nm).

Denne 65 W-cpu rummer otte kerner og 16 threads, en basis-clockfrekvens på 3,8 GHz og en boostfrekvens på 4,6 GHz, 16 MB L3-cache og otte Radeon RX Vega-cu’er, der fungerer ved 2,0 GHz. Det ser appetitvækkende ud på papiret, og da den er en Zen3-chip, tager den skridtet op til et DDR4-3200-interface fra DDR4-2933.

Det vil forbedre gaming-ydelsen med den integrerede Radeon RX Vega-grafikenhed. Den bør levere solid 1080p-gaming, og det er lige netop det, der er et af vores formål med dette projekt.

TAGS
AMD
byg selv-computer
intel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S