Home » Byg selv » AMD vs Intel: Byg en pc med integreret grafik – men hvilken motor er bedst?
AMD vs Intel: Byg en pc med integreret grafik – men hvilken motor er bedst?

AMD vs Intel: Byg en pc med integreret grafik – men hvilken motor er bedst?

Share

Så bygger vi AMD-pc’en

Selvom Phanteks P400A er et ret fikst kabinet, ligger dette projekts fokus ikke primært på maskinens udseende. Vi beklager, venner, her er der ikke noget labert rgb-lys.

Dystens hovedfokus er et helt andet: Hvad er den bedste chip, man kan satse på til en maskine med integreret grafik – vinder AMD eller Intel? Det er en gammel rivalisering mellem AMD og Intel, og den minder om fortidens krige mellem PlayStation og Xbox.

Vi ved godt, at der ikke altid kan fældes en endelig dom. Der kan være for og imod på begge sider, og det er det, vi agter at afdække med dette projekt. Vi håber at kunne vise, at man kan få en ordentlig gamingoplevelse uden at have gpu’er eller store AIO-kølere.

Se også:  Ekstremt hurtige AMD-processorer til de allertungeste opgaver

Samtidig vil vi demonstrere forskellene mellem en AMD- og en Intel-maskine, når det drejer sig om dette format. Vi forventer naturligvis ikke 4K med alle skyderne helt i top, men vi burde opnå fuldt HD-gameplay med gode, stabile framerates.

Den AMD Ryzen 7 5700G-chip, vi har, bør stå sig godt i denne dyst, og den er formentlig et af de bedste valg af en AMD-chip uden brug af diskret grafik. Der er tale om en chip med otte kerner og 16 tråde, og den er AMD’s første 7 nm “Cezanne” Zen 3-APU (accelerated processing unit).

Den har en basefrekvens på 3,8 GHz med 4,6 GHz boost. Som hos alle Zen3-chips er interfacet gået op fra DDR4-2933 til DDR4-3200. Med den integrerede gpu hjælper det med at booste gaming-ydelsen. Ram-hastighed betyder noget for AMD-processorer.

Se også:  Prisen på grafikkort styrtdykker – nogle falder over 40 procent

Det bedste, man kan få, er faktisk 3733 MHz-blokke, idet chippens hukommelsescontroller står af ved den hastighed, men de er ikke ret nemme at finde i øjeblikket. Vi har i stedet valgt to Crucial Ballistix ram-blokke på 8 GB og 3600 MHz, og de er mere end gode nok, når det gælder om at få høje hukommelseshastigheder i maskinen.

Til trods for at en specifik pris ikke var et krav, har vi forsøgt at holde udgifterne på et niveau fra lav til mellem. Manglen på gpu bør afgjort hjælpe med det, selvom priserne er lidt bedre end for få måneder siden.

Det burde være en interessant udfordring, og vi er spændte på udfaldet og det, vi kan opnå ved hjælp af processorer med integreret grafik.

TAGS
AMD
byg selv-computer
intel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S