Home » Byg selv » AMD vs Intel: Byg en pc med integreret grafik – men hvilken motor er bedst?
AMD vs Intel: Byg en pc med integreret grafik – men hvilken motor er bedst?

AMD vs Intel: Byg en pc med integreret grafik – men hvilken motor er bedst?

Share

Her bygger vi to pc’er. For begge gælder, at vi vil opnå det bedst mulige med skelen til prisen. I en tid med komponentmangel kræver det integrerede løsninger. Den ene desktop er med AMD-processor, den anden har Intel i motoren. Døm selv, hvilken du helst vil bygge. De første 6 sider introducerer projektet – de næste 6 sider viser byggeprocessen

Pc-gaming er i øjeblikket i stilstand. Computerverdenen er blevet rystet to gange – først af pandemien, derefter af kryptovaluta.
Vores ydmyge gpu’er er blevet snuppet og kastet i den dybe, mørke afgrund af kryptominedrift.

Her slider de med tåbelige beregninger, der genererer værdi ud af ingenting. Uanset hvad man mener om kryptovaluta – om man synes, at den er fremtiden for decentraliseret bankvæsen, eller man betragter den som en foragtelig klimakatastrofe – kan man ikke benægte den indflydelse, den har haft på branchen.

Se også:  Kapløbet er i gang: Hvem bygger den første exascale-supercomputer?

I takt med at udbuddet af nye cpu’er er svundet ind, er det blevet noget nær umuligt at nyde vores foretrukne tidsfordriv. Denne generations mellemklasse-grafikkort sælges nu til de samme priser som sidste års flagskibe.

Ydmyge udgaver koster omkring 3000 kroner, og på trods af forsøg på regulering er hele markedet stadig i krise, når det gælder om at skaffe denne afgørende pc-komponent. Hvad skal man gøre, når gpu’ens rolle bliver undermineret? Vælge integreret grafik?

I betragtning af, at processorer er et af de få områder, hvor kryptovaluta ikke kan lave hurtige penge, er det ikke noget dårligt bud. Vi har i årevis kaldt integreret grafik “lige akkurat nok” til uambitiøs 1080p-gaming, men samtidig med at gpu’er er blevet billigere, er udviklingen af integreret grafik (igpu) stagneret – indtil videre.

Se også:  Nye røgsøjler fra cpu’ernes kampplads

AMD har lanceret sine Ryzen G series-chips, og Intel annoncerer, at producentens processorer af 11. generation rummer noget af den bedste ydelse, Intel har præsteret. Derfor har vi besluttet, at tiden er inde til at teste de to ved at bygge to maskiner og se, hvem der fører an i denne generations igpu-udvikling.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13Næste

TAGS
AMD
byg selv-computer
intel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S