Home » Grafikkort » AMD HD 7970 GHz Ed CF
AMD HD 7970 GHz Ed CF

AMD HD 7970 GHz Ed CF

Share

Det oplagte valg, hvis man ikke er bange for multi-gpu

Den imponerende tre-skærmsydelse hos dette par af AMDs bedste kort havde vi faktisk ikke bemærket, før vi var færdige med alle testene og samlede resultaterne ind.

Det skyldtes hverken manglende interesse for resultaterne eller et ønske om at få hele testprocessen overstået – det hang sammen med den omstændighed, at forsøget på at få et par AMD-kort til at levere output til tre dvi-skærme var en ekstremt smertefuld oplevelse, og de få spor af sympati, vi nærede over for denne CrossFireX-kombination, blev kvalt i arrigskab og vitriol, indtil vi var faldet ned og kunne forholde os til de nøgne tal.

Som tidligere nævnt er AMDs indstilling til multi-skærm/multi-gpu-løsninger unødigt smertefuld. Efter at have testet alle Nvidia-kortene uden problemer, var det en frustrerende oplevelse at gå over i den røde lejr.

Der er ingen grund til at have alle skærmene knyttet til det primære kort – vi troede i vores enfold, at det var slut med master/slave-kort – og der er slet ingen grund til at kræve en slags DisplayPort-forbindelse, for at man kan bruge mere end to skærme samtidig. AMD, mesteren inden for multi-skærmspil, prøver at gøre processen langt mere kompliceret, end den burde være.

Se også:  Lækker teknik: Her er de nye AMD Ryzen cpu’er

Det er meget synd for AMD, for den grundlæggende ydelse hos denne CrossFireX-kombination er næsten uden rivaler. Vi siger “næsten”, fordi den eneste løsning, der virkelig kan måle sig med AMDs topkort er et par GTX Titan, og til 16.000 kroner er det en grafikløsning, der er uden for rækkevidde for de fleste spillere og hinsides sund fornuft for de fleste mennesker.

Det virker skørt at tro, at en AMD-løsning, der er så meget billigere, kan konkurrere, men det viser, at AMDs beslutning om at proppe sine kort med en enorm framebuffer og hukommelsesbus har været helt rigtig. Når man begynder at smide rundt med den slags opløsninger, bliver vrams hastighed og kapacitet stadig vigtigere.

Se også:  Gaming-processorer [STORTEST]: Her er den bedste processor til din gaming-pc

Overtrumfer Nvidia

GTX Titan-sli-løsningen er foran i begge de Nvidia-sponsorerede titler, og HD 7970 GHz-løsningen er hurtigere eller lige så hurtig i begge de AMD-sponsorerede spil. Sagen er ganske enkelt, at HD 7970 GHz er et fremragende kort, der kan klare opløsninger til tre-skærms-surround, og med to af dem kan man virkelig konkurrere med Nvidias ultra-entusiastkort.

Hvis man bygger op fra grunden, bliver AMDs bizarre valg mindre problematiske. Når alle komponenterne er på plads, og EyeFinity-desktop-pen er blevet oprettet, burde man ikke behøve at bruge mere kostbar tid på at slås med AMDs design eller programmering.

Man skal stadig arbejde sig igennem driverproblemerne og de manglende multi-gpu-profiler til nye spil, men den eneste vej uden om det er det dyrere GTX Titan i en enkelt-gpu-udgave. Man går glip af HD 7970 GHz-kortenes rå ydelse, men man får en stabil platform til spil. Glem GTX 690 – GTX Titan/CrossFireX HD 7970 GHz-duellen viser, hvor man skal søge det, der virkelig betyder noget.


AMD HD 7970 GHz Ed CF
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

I toppen hersker CrossFireX HD 7970 GHz, og det gør denne løsning til det oplagte valg, hvis man ikke er bange for multi-gpu.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AMD
gpu

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S