Home » Grafikkort » AMD HD 7950 CF
AMD HD 7950 CF

AMD HD 7950 CF

Share

Et meget imponerende kort, når det får en tvilling til at holde sig med
selskab, og til prisen er det et glimrende valg

Den traditionelle visdom siger, at man bør bruge så mange penge som muligt på det bedste gpu-kort, der findes. Den taktik vil generelt give bedre ydelse og færre driver/software-hovedpiner, end hvis man bruger en tilsvarende sum på et par kort.

Men når vi begynder at jonglere med vanvittige opløsninger som den 6 MP 5885 x 1080, vi har brugt til vores test med tre skærme, begynder denne visdom at blive lidt broget.

Problemet er, at HD 7950 i CrossFireX-konfiguration er utrolig til at klare den enorme opløsning, vi har udsat det for. Til den pris er der simpelthen ikke ikke noget, der kan give den samme multi-skærmydelse som disse to Tahiti Pro-kort. Vel er det noget dyrere end GTX 680 eller HD 7970 GHz Edition, selv i deres seriøst overclockede udgaver, men det er også betydelig hurtigere.

Begge disse topkort kan levere surround-skærmspil, selv ved tocifrede framerates og de skrappeste indstillinger, men HD 7950’erne kan give absolut spilbare framerates i en CrossFireX-kombination.

Se også:  Lækker teknik: Her er de nye AMD Ryzen cpu’er

Fart eller enkelhed

Det er interessant, at selv GTX Titan spiller andenviolin ved disse opløsninger i sammenligning med HD 7950 CrossFireX-løsningen, og det kort er noget dyrere end denne opsætning med to kort. Diskussionen om enkelt-gpu kontra multi-gpu vil utvivlsomt blusse op her, men når vi er inde på Titan over for en GTX 690- eller GTX 680 sli-løsning, spiller den gode oplevelse versus rå ydelse en rolle.

Da vi stillede kortet over for et par kort til cirka samme pris – som generelt yder lige så godt eller bedre – begyndte diskussionen at falde til jorden.

Igen ser AMDs beslutning om at satse stærkt på vram ved de to topkort i HD 7900-serien ud til at give gevinst. AMDs dominans på multiskærm-
området med Tahiti-gpu’en kan uden tvivl primært tilskrives den ekstra hukommelse og en overlegen hukommel-sesbus. Når man ser på HD 7870 XT i

CrossFireX-opsætning, bliver den iagttagelse bestyrket af de sammenlignelige tal for ydelse. Tahiti LE-gpu’en er stort set identisk med den i HD 7950, men den kører den samme 256-bit-bus de samme 2 GB gddr5, som findes hos GTX 670 og GTX 680.

Se også:  Grafikteknologier [TEST]: AMD FreeSync 2 vs. Nvidia G-Sync

Det, at den leverer lignende testydelse, viser de fordele, som den ekstra GB gddr5 og 384-bit-bussen giver til HD 7970 og HD 7950 ved de højeste opløsninger.

Det må være glædelig læsning for den, der allerede har et HD 7950 i maskinen. Det kræver ikke nogen herkulisk indsats eller en enorm mængde penge at sætte maskinen i stand til at spille ud over hd-opløsninger.

Du er måske ikke nødvendigvis parat til at tage springet til tre skærme, fordi det medfører en masse overflødig skærmplads, men du har i det mindste en vej frem mod fremtiden og dens høje 4K-opløs-ninger.

HD 7950 er et meget imponerende kort, når det får en tvilling til at holde sig med selskab, og til prisen er det et glimrende valg til dem, der vil tage springet ud over høj opløsning uden at sprænge banken.


AMD HD 7950 CF
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

HD 7970 GHz i par har måske ikke den mest rå ydelse, men prisen på denne opsætning gør, at den er svær at ignorere.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
AMD
gpu

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S