Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

AMD FX-6350

Hvis du er villig til at overclocke, er denne processor værd at overveje.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Kald det IPC, ydelse pr. kerne, eller hvad du vil. Alt for længe har AMD’s problem været mangel på singlethreaded styrke.

Hos firmaets dyreste ottekernet-cpu’er truer den mangel på styrke med at ødelægge det hele. Hvis man har råd til at punge ud med næsten 1100 kroner for en AMD FX-processor, har man også råd til en quad core-processor fra Intel, som indiskutabelt er et bedre valg til gaming. Der er simpelthen ingen sammenligning.

Hvis AMD’s FX-chip med otte kerner ikke klarer skærene, kan der vel ikke være meget håb for 6350 med seks? Sådan er det ikke nødvendigvis. Denne chip kan man få til omkring 1000 kroner. Og man finder ikke en quad core-processor fra Intel til den pris. Det er derfor indlysende, at 6350 skal bedømmes ud fra en anden standard.

Desuden er det AMD’s ydelse pr. kerne, der er problemet, ikke antallet af kerner. Giver det derfor mening at droppe et par kerner for at spare penge? Måske. Man mister ikke voldsomt meget, når det gælder gaming-ydelse. I Bioshock Infinite mister man faktisk slet ikke noget.

Desværre ryger der nogle frames i Total War: Rome II og Battlefield 4. I betragtning af, at selv AMD FX-8350 er marginal som gaming-chip, begynder 6350 at se lidt muggen ud. Men før I sparsommelige læsere opgiver håbet om at finde en glimrende allround-cpu til 1000 kroner, skal I huske, at 6350 rummer pænt med plads til overclocking.

Skru op til 4,6 GHz, så begynder 6350 at se lidt mere tiltrækkende ud. Hvis man gør det, bringer man dens spilydelse omtrent på linje med den lidt dyrere Core i3-4130. Og den er som bekendt en chip, som man ikke kan overclocke.