Home » Processor » AMD banker Intel
AMD banker Intel

AMD banker Intel

Share

Den nye Llano-processor er bedre til multitasking og bruger mindre strøm end Sandy Bridge Core i7. Og så bliver den formentlig også billigere …

AMD har længe kæmpet for at holde trit med Intel, men for det meste forgæves. Intels processorer har hele tiden været et lille skridt foran, men nu ser det ud til, at det måske er ved at være slut.

For AMD har netop demonstreret, hvordan dets egen nye Llano-processorer, baseret på Fusion-teknologien, er stærkere end Intels kraftige Core i7 fra det helt nye Sandy Bridge-sortiment.

To bærbare der, ud over processoren, som i det ene tilfælde var AMD Llano og i det andet Intel Core i7-2630QM, var komplet ens, blev sat op imod hinanden og kørt igennem en række test.

Se også:  Sådan bliver pc’en bedre i 2021

Krævende opgaver som videoredigering, 3D-modellering og spil blev startet en efter en, og mens Sandy Bridge til sidst måtte kæmpe for at følge med og fløj op i et strømforbrug på 70W, klarede Llano det hele uden de store beklagelser, mens den holdt et strømforbrug på 48W.

Llano kommer på markedet i løbet af foråret. Den skal erstatte Athlon II og mindre Phenom II-modeller og vil kunne fås i både dual- og quad core-udgaver.

At den er i stand til at banke Intels kraftige Sandy Bridge Core i7, er gode nyheder, da den formentlig får en noget lavere pris end konkurrenten. Forhåbentlig kan vi således glæde os til en skarp priskrig i det højere mellemsegment af mobilprocessorer.

Se også:  Intel vil generobre chip-tronen med nye processor-generationer

AMD har været så venlig at filme sin test. Videoen kan ses her.


TAGS
AMD
APU
Fusion
Sandy Bridge

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S