Home » Erhverv » Amazon Web Services har erobret Danmark
Amazon Web Services har erobret Danmark

Amazon Web Services har erobret Danmark

Share

Adskillige danske virksomheder benytter allerede Amazon Web Services, og med etablering af eget kontor i Danmark styrker den amerikanske gigant nu indsatsen på det nordiske marked. Ikke alle elsker den udvikling, men ifølge AWS selv er der ikke noget at frygte – tværtimod

Det var en stor nyhed, da det i midten af april blev annonceret, at Amazon Web Services (AWS) nu starter op i Danmark. Etableringen af det nye, danske kontor kommer efter flere års oprustning i Norden, der ses som et vigtigt, strategisk område for en af verdens største cloududbydere. AWS er et datterselskab under det kendte Amazon.com brand, og tanken er, at man skal servicere den hastigt voksende gruppe af små og store virksomheder, der benytter de mange forskellige cloudtjenester.

Amazon Web Services leverer datakraft i skyen i form af blandt andet analyseværktøjer, databaser og skalérbar lagerplads. Hertil kommer avancerede tjenester som kunstig intelligens og Machine Learning. På globalt plan benytter virksomheder som Spotify, Netflix, Philips og den europæiske rumorganisation ESA sig af AWS’ tjenester. Men også danske virksomheder lægger i stigende grad dele af deres it-infrastruktur ud til AWS. Blandt kunderne tælles såvel store virksomheder som Maersk Oil, Ørsted og Leo Innovation Lab som iværksættervirksomheder, blandt andre vækstkometer som Vivino, Tradeshift og Trustpilot.

Se også:  Guide: Få bedre sikkerhed i skyen
Flere frygter Amazon

”Vi glæder os til at skabe nye jobs og investere i de forskellige miljøer fra vores nye kontor i København. Danmark har et potentiale, der ligger langt over landets størrelse, både når det gælder den højt kvalificerede talentmasse og de mange interessante virksomheder i alle størrelser. Det gør det til et vigtigt strategisk område for AWS, hvor vi nu ser frem til at komme helt tæt på vores kunder”, siger Guido Bartels, der er ny chef for AWS i Norden.

”Danmark har et potentiale, der ligger langt over landets størrelse, både når det gælder den højt kvalificerede talentmasse og de mange interessante virksomheder i alle størrelser. Det gør det til et vigtigt strategisk område for AWS”, siger Guido Bartels, der er ny chef for AWS i Norden.

Det er imidlertid ikke alle, der klapper i hænderne over, at AWS nu etablerer sig i Danmark, og eksempelvis frygter flere nethandelsorganisationer dominansen fra den amerikanske gigant. Som dansker har vi jo kunnet handle på Amazon.com i årevis, men med etableringen af det lokale AWS-kontor er frygten, at den danske nethandel vil blive yderligere trynet. Selv ser Amazon imidlertid AWS som et initiativ, der er med til at styrke demokratiseringen af samfundet. Forstået på den måde, at alle såvel store som små virksomheder nu får adgang til den samme teknologi.

Se også:  Guide: Få bedre sikkerhed i skyen

TAGS
Amazon
AWS
Nyhed på dansk marked

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S