Home » Sikkerhed » Alt om DATA stopper angreb
Alt om DATA stopper angreb

Alt om DATA stopper angreb

Share

Sidste efterår blev Alt om DATA sat under beskydning. Ondsindet kode blev listet ind på webserveren, hjemmesiden blev kompromitteret og mailen brød sammen. Panikken bredte sig. Hvad var der sket? Dette er andet kapitel af fire om et hackerangreb, alle webfolk kan lære meget af

Situationen er alvorlig. Alt om DATA og magasinets webserver er blevet ramt af et hackerangreb.

Det hele starter med en foruroligende meddelelse. Webmasteren Henrik er en dag i september sidste år gået ind på Google for at kontrollere, hvordan webmedierne performer, og om alle ændringer er kommet med efter den nys overståede flytning af mediehuset Audio Media. Da han skriver hoveddomænet – audio.dk – ind i Googles søgefelt, dukker meddelelsen op: ”Dette website er muligvis blevet hacket”.

Se også:  D-Link Mydlink Pro til + hub [TEST]: Flere kameraer til færre penge

I samarbejde med hostingselskabet Netgroup opdager han efter nogle undersøgelser, at ukendte hackere har udnyttet en svaghed i en Alt om DATA-sitets WordPress-baserede plugins og har lagt en kode ind på webserveren, så den kan fungere som udgangspunkt for deres kriminelle formål. Læs her for den komplette forklaring i første kapitel.

Webmasteren og Netgroup får tæmmet de værste konsekvenser – tror han – men så løber der pludselig en overraskende melding ind fra redaktionen og administrationen i mediehuset om, at man i stigende grad har mailproblemer. Modtagerne får ikke længere mails fra domænet audio.dk, eller de tilsendte mails ender i spamfiltret. Den vigtigste kommunikationskanal til og fra mediehuset er nu også blevet kompromitteret.

Se også:  Guide: Få bedre sikkerhed i Office 365
Domænet bliver sortlistet

Men hvordan kan et hackerangreb mod en webserver skabe mailproblemer – det har da ikke noget med hinanden at gøre?

Nej, ikke direkte, men så alligevel. For den kode, hackerne har lagt ind, udløser nu en hær af spammails fra audio.dk, og den slags får ikke lov til at gå ubemærket hen. Adskillige tjenester på nettet registrerer spamaktiviteter og sortlister de domæner, der står bag masse-udsendelserne – for eksempel surbl.org – hvad enten domæneejerne selv er skyldige i det eller ej. Og når man først er blevet registreret på en af disse autoritative tjenester, er det som at få pillet motoren ud af sin bil. Man kan ikke køre videre.

1 2 3 4Næste

TAGS
Alt om DATA
angreb
hacking
Netgroup
sikkerhed
Wordpres

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S