Home » Sikkerhed » Alt for nemt at være lommetyv: Halvdelen af danskerne har ikke kodeord på mobilen
Alt for nemt at være lommetyv: Halvdelen af danskerne har ikke kodeord på mobilen

Alt for nemt at være lommetyv: Halvdelen af danskerne har ikke kodeord på mobilen

Share

Lommetyve, der får fingre i en ulåst smartphone, kan få en langt større gevinst, end de havde regnet med. For i takt med at mobilen bruges til flere ting, så er mængden er værdifulde data på den også steget – og uden kodeord er disse data tilgængelige for alle og enhver, der kommer i besiddelse af mobilen

Næsten halvdelen af danskerne (46 pct.) beskytter ikke deres mobiler med et kodeord, og kun hver 10. (10 pct.) bruger tyverisikringssoftware. Dét viser en ny undersøgelse fra Kaspersky Lab.

Konsekvensen? Lommetyve, der får fingrene i en ulåst smartphone, kan få en langt større gevinst, end de havde regnet med. For i takt med at mobilen bruges til flere ting, så er mængden er værdifulde data på den også steget – og uden kodeord er disse data tilgængelige for alle og enhver, der kommer i besiddelse af mobilen.

Mange bruger i dag mobilen til at gå på internettet og udføre en lang række aktiviteter online. Faktisk angiver 71 pct., at de regelmæssigt går på internettet fra en smartphone, og 39 pct. gør det samme fra en tablet. Dét gør det endnu mere skadende og bekymrende at miste mobilen eller ens tablet til en lommetyv, end det før har været.

Se også:  Kaspersky giver gratis sikkerhed til alle virksomheder

Mange former for værdifulde data lagres på – og sendes fra – disse gadgets. Eksempelvis bruger mere end en tredjedel af danskerne (39 pct.) banktjenester på deres smartphone, hvilket selvfølgelig giver adgang til værdifulde finansielle informationer. Derudover bruger 57 pct. af danskerne regelmæssigt deres smartphone til at tilgå deres personlige e-mailkonti, og 53 pct. bruger den til aktiviteter på sociale medier. Begge dele involverer mange følsomme data.

Men selvom det er almindeligt at have mange værdifulde data på mobile enheder, så er folk ikke nødvendigvis bevidste om det eller sikre i deres adfærd – kun lidt over halvdelen (54 pct.) beskytter deres mobile enhed med et kodeord og kun 6,5 pct. krypterer deres filer og mapper for at undgå uautoriseret adgang. Det betyder, at hvis disse enheder kommer i de forkerte hænder, så kan al den medfølgende data – fra personlige konti til billeder, beskeder og endda finansielle detaljer – være frit tilgængelige for fremmede.
Leif Jensen, Nordisk direktør for Kaspersky Lab, siger:

”Vi elsker alle vores mobiler og tablets, fordi de giver os adgang til vigtig information på alle tider af døgnet, uanset hvor vi befinder os. De er værdifulde objekter som kriminelle selvfølgelig gerne vil have fingrene i. Og deres job bliver gjort så meget nemmere, når hver anden smartphone end ikke er beskyttet med et kodeord. Det er dumt at gøre det så let for lommetyvene, når det kræver så lidt at gøre det svært for dem.”

Se også:  Guide: Her er 10 gode råd til sikkerhed, når du rejser
Et kodeord er en god start, men det er ikke nok

Selv tab af enheder som er beskyttede med kodeord kan få alvorlige konsekvenser. Eksempelvis tager kun knap hver tredje (32 pct.) backup af deres data, hvilket betyder, at de resterende to tredjedele med stor sandsynlighed mister adgang til personlige informationer og konti ved tyveri.

Og kun 10 pct. bruger en tyverisikring på deres mobil, som ellers kan være en god investering. Flere af de nyeste tyverisikringer lader nemlig brugeren låse og spore mobilen, udsende høje sirener, sende beskeder, tage billeder af forbryderen mm. – alt sammen via fjernadgang.

”Ved at tage tre simple forholdsregler kan man komme langt i beskyttelsen af sine data. Sørg for at din mobil er låst med kodeord, brug en sikkerhedsløsning til smartphones, som har tyverisikring, og tag backup. På den måde beskytter du dine personlige informationer, billeder og online-konti bedst muligt mod både tab og ondsindet brug,” siger Leif Jensen.


TAGS
kaspersky
kodeord
mobilsikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S