Home » Skærm » Alt du bør vide inden du køber PC-skærm
Alt du bør vide inden du køber PC-skærm

Alt du bør vide inden du køber PC-skærm

Share

Der sker kæmpe fremskridt inden for pc-skærme i øjeblikket. Her giver vi dig al den viden, du har brug for, før du køber din næste skærm

Mangel på chips, vild kryptominedrift og høje priser på alle former for komponenter – man kan ikke ligefrem påstå, at pc-teknologien er inde i smult vande. Ikke et ord om processorerne, men det er tydeligt, at verden har andet at bekymre sig om i øjeblikket end høje priser på gpu’er.

Skærmteknologi er heller ikke sluppet fri af den grasserende galskab. Ikke desto mindre fortsætter fremskridtet. Efter flere års opsigtsvækkende udvikling inden for gamingskærme ser det kommende års tid ud til at kunne give den bedste chance for at opgradere en træt, produktivitetsorienteret skærm.

Pc-skærme [STORTEST]: Knivskarpe kvalitetsskærme til kontoret

Det var afgjort en milepæl, da de første mainstream-OLED-skærme kom frem i år. Ligeledes har den større udbredelse af mini-LED-baggrundslys ændret situationen. Alene det, at man til overkommelige priser kan få skærmmodeller, der kombinerer et godt IPS- eller VA-panel på 32” med 4K-opløsning og en opdatering på 120 Hz eller derover, kan gøre året 2021 til et virkelig markant vendepunkt.

Se også:  Tag en mobil skærm med til dine præsentationer

Man kan diskutere værdien af høj opdateringsfrekvens uden for en gaming­sammenhæng, men den større udbredelse af USB Type-C og den beslægtede Thunderbolt 4 som det foretrukne skærm­interface er en indiskutabel gevinst. Hvis man har ventet på en opgradering af en aldrende 1440p- eller 4K 60Hz-SDR-skærm, er tiden måske inde til at slå til.

Det betyder ikke, at de kommende år vil opfylde alle vores skærmrelaterede håb og drømme. Markedets stædige afvisning af at satse på opløsninger over 4K ændrer sig næppe foreløbig. Vi må alle vente nogle år på den lovende super-dpi-oplevelse, i hvert fald når det gælder store skærme, hvor 4K ikke leverer den ønskede pixeltæthed. Men i de fleste andre henseender ser fremtiden lys ud.

Apples Pro Display XDR er en 6K-mini-LED-skønhed på 32”. Men den er meget dyr.

For gamere, der opgraderer pc-skærme, har de seneste år været forrygende. Opdateringsfrekvensen stiger støt. Funktioner som lav input-latens og adaptive sync er billigere og mere udbredte end tidligere. Paneler med alle mulige former for skøre kurver og størrelsesforhold er nu næsten normen.

Se også:  Lenovo ThinkVision T27hv-20 [TEST]: Ideel til videomøder

En 49” superbuet 5K-gamingskærm, der kører med 240 Hz? Ikke noget problem. Man kan endda få en gevaldig 4K-OLED-gamingskærm på 120 Hz for et ikke helt afsindigt beløb, men i det tilfælde taler vi strengt taget om et tv og ikke en pc-skærm. Hvad med markedet for mere produktivitets-orienterede skærme? Der er ikke meget at sige.

For fire-fem år siden begyndte skærme med opløsninger omkring 4K i forskellige størrelser og med opdateringsfrekvenser på 60 Hz at blive billige. Hvis man ser bort fra en eller to ultrabrede enheder, har der ikke været de store muligheder for opgradering. I hvert fald ikke til en blot nogenlunde overkommelig pris.

1 2 3 4 5Næste

TAGS
købeguide
ny skærm
pc-skærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S