Home » Gratis software » Alsidig og lækker medie-jukebox
Alsidig og lækker medie-jukebox

Alsidig og lækker medie-jukebox

Share

XBMC er en gratis multi-platforms media-afspiller, som kan afspille stort set alle typer mediefiler, hvad enten du vil nyde dem på computeren eller i dit hjemmebiografsystem.

Det er efterhånden muligt at nyde digitalt medieindhold i rigtig mange former for apparater. Det er ikke længere kun på computeren inde i arbejdsværelset vi ser digitale film og billeder og høre mp3-filer. Med mediecentrene og spillekonsollerne har denne type indhold også sneget sig ind i dagligstuen.

Ligesom computerne skal mediecentrerne imidlertid også bruge en eller anden form for software, så du har mulighed for at navigere rundt i indholdet. XBMC er som udgangspunkt skabt til dette formål og er eksempelvis anvendeligt til et mediecenter som Acer Revo, som du kan læse anmeldelse af her.

Programmet begrænser sig imidlertid slet ikke kun til dette formål, men kan også bruges i Microsofts spillekonsol XBox samt i helt almindelige pc’ere. Her fungerer det i princippet som en almindelig medieafspiller, som der jo findes så mange af i forvejen. Forskellen er dog at XBMC udover at spille musik og vise film også kan vise billeder og give dig den seneste vejrudsigt (!).

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu

Samtidig får du en lækker brugerflade, der tydeligvis er designet til en mere simpel og overskuelig tv-oplevelse, hvor der er brug for nem navigation med fjernbetjeningen (XBMC understøtter stort set alle typer fjernbetjeninger).

Det fungerer nu også ganske glimrende på pc’en. Man slipper for alt for mange forvirrende valgmuligheder og kan koncentrere sig om indholdet, som præsenteres på rigtig fin og elegant facon. Særligt billedmenuen fungerer virkeligt godt, med store previews, når du glider hen over billederne.

XBMC rummer også smarte funktioner til at kategorisere dine mediefiler. Programmet kan scanne dine mapper og automatisk skabe et udførligt mediebibliotek med dvd- og cd-covers, beskrivelser og illustrationer. Med de forskellige skins kan du desuden gøre interfacet mere personligt.

[pt id=’2006067′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”XBMC med alternativt skin.”‘]

XBMC med alternativt skin.

XBMC fungerer på både Mac, Linux og Windows, og kan bestemt anbefales til alle som ønsker et veludrustet program til deres mediecenter samt dem der bare gerne vil have en mere lækker og overskuelig medieafspiller på deres computer.

Se også:  Overvåg din pc's tilstand – og tre andre gode gratis-programmer

Eneste lille minus vi kunne finde ved det til computerbrug er, at du umiddelbart ikke har mulighed for at minimere programmet, så du kan foretage dig andre ting, mens du nyder medieindhold igennem det. På den måde er programmet eksempelvis ikke så velegnet til at høre musik på computeren, mens du arbejder med andre programmer på den, men primært et program du ser film og billeder med eller anvender, når du helt vil overlade computeren til medieopgaver.


XBMC
  • Funktionalitet
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger

XBMC er et rigtig fint program, når du vil have en indbydende medie-oplevelse med nem og overskuelig navigation.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Acer Revo
AOD Download
Gratis programmer
medieafspiller
Mediecenter
XBMC

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S