Home » AOD Pro » E-handelsgigant skal undersøges for monopoltricks
E-handelsgigant skal undersøges for monopoltricks

E-handelsgigant skal undersøges for monopoltricks

Share

E-handelskæmpen Alibaba skal nu under luppen hos de kinesiske myndigheder. Selskabet er under mistanke for at praktisere konkurrenceforvridende virksomhed

I sidste uge kom det frem, at statsadministrationen for markedsregulering i Kina undersøger e-handelsgiganten Alibaba for at drive en type forretning, der beskrives som ”vælg en ud af to”.

Det betyder, at Alibaba er undermistanke for at tvinge de virksomheder, der ønsker at sælge gennem e-handelsplatformen, til udelukkende at benytte den. Det er en form for handelsaftaler, som ikke er tilladt i Kina.

Ikke overraskende mener ledelsen i Alibaba ikke selv, at de driver den form for virksomhed, og i en udtalelse skriver virksomheden, at man godt nok er under undersøgelse for at overtræde monopollovgivningen, men at man aktivt samarbejder med undersøgelseskomiteen.

Undersøgelsen har dog i sig selv haft alvorlige konsekvenser. Alibabas aktier faldt over 8 procent i torsdags på Hong Kong børsen. Alibaba er ellers et af de e-handelsselskaber på hele kloden, som er vokset hurtigst og mest gennem det seneste årti.

Også datterselskab i fokus

Udfordringerne for Alibaba stopper dog ikke der. For virksomhedens datterselskab Ant Group, der driver Alipay, den populære kinesiske e-betalingsløsning, er nemlig blevet indkaldt til samtaler. Her skal det undersøges, om betalingstjenesten overholder alle de regler, der er udstukket af regeringen.

Også fra Ant Group er der udsendt en meddelelse om, at man vil samarbejde med myndighederne, og at selskabet naturligvis overholder alle regler.

Ifølge internetmediet Techcrunch er der mange eksperters opfattelse, at den kinesiske regerings fokus på internetgiganten har været undervejs længe. Alibaba har fået lov til at vokse under ret løse regulativer, efter kinesisk standard, og man skal se dette fokus på giganten som et forventet skridt fra den kinesiske regering for at opretholde den normalt ret strikse antimonopol-politik.


TAGS
Alibaba
e-handel
kina

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S