Home » Hardware » EU-krav vedtaget: Snart skal alle mobilopladere benytte USB-C – resten er forbudt
EU-krav vedtaget: Snart skal alle mobilopladere benytte USB-C – resten er forbudt

EU-krav vedtaget: Snart skal alle mobilopladere benytte USB-C – resten er forbudt

Share

Så er det slut med de mange forskellige mobilopladerstik. Fra efteråret 2024 skal alle opladere benytte USB-C-standarden. Bærbare pc’er følger efter

Der har vært på tale længe, og nu bliver det en realitet: Fra efteråret 2024 skal alle mobiltelefonopladere benytte USB-C-standarden, hvis de vil sælge deres produkter i EU. Det vil ikke længere være tilladt at sælge opladere med andre typer porte eller stik.

For brugerne vil det nok være en lettelse. En producent som Apple får dog travlt med at skifte den hidtidige løsning ud, for her bruger man stadig sit eget Lightning-stik.

Også andre enheder

Ikke kun mobiltelefoner, men også tablets, kameraer, e-readere, håndholdte spillekonsoller og andre elektroniske enheder skal overholde det nye EU-reglement, som netop er sendt til godkendelse i EU-parlamentet. Her ventes det, at en vedtagelse er en formalitet.

USB-C i iPhone: Snart er det formentlig helt forbi med Apples Lightning-stik

“I dag har vi gjort den fælles oplader til en realitet i Europa,” lyder det i en pressemeddelelse fra Europa-Parlamentets ordfører Alex Agius Saliba.

Se også:  OnePlus Supervooc 80W Car Charger [TEST]: En strømkanon til bilen

“De europæiske forbrugere har længe været frustrerede over flere opladere, der hobede sig op for hver ny enhed. Nu vil de kunne bruge en enkelt oplader til al bærbar elektronik,” føjer han til.

Trådløst er undtaget

De nye regler vil ikke omfatte trådløs opladning af mobiltelefoner, som stadig vil være et tilladt alternativ, da man her ikke benytter et kabel og et stik.

Apple har tidligere udtalt sig negativ om EU’s bestræbelser på at standardisere opladning – med det argument, at det hæmmer innovationen inden for produktudvikling.

Ifølge internetmediet The Verge vil også producenter af bærbare computere blive omfattet af reglementet, men her vil fristen ikke være om godt 24 måneder, men om 40 måneder, da man ikke har teknologisk sikkerhed for, at der findes en standard, som kan dække bærbare computere mellem 100 og 240 watt.

Se også:  Vil du have en telefon du nemmere kan betjene med én hånd? Så se her

TAGS
Lightning
Mobiltelefon
oplader
USB C

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S